Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θρίλερ σε... συνέχειες για τον CEO της Πειραιώς

Μήνυμα για άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας, ακόμη και με νέα υποψηφιότητα για τη θέση του CEO, έστειλε στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δεν αναμένονται άμεσα οι εξελίξεις.

Θρίλερ σε... συνέχειες για τον CEO της Πειραιώς

Μήνυμα για επίσπευση της διαδικασίας στην επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου προς το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας χθες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το Ταμείο άσκησε ισχυρή πίεση στη διοίκηση της Πειραιώς, με στόχο να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το ανοικτό εδώ και ένα χρόνο ζήτημα της τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου. Τυπικά σήμερα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να ληφθεί απόφαση.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι το Ταμείο δεν αποκλείει την επιλογή ενός νέου υποψηφίου (εκτός του Χρ. Παπαδόπουλου, που έχει απομείνει στην κούρσα μετά την αποχώρηση του Ανθ. Θωμόπουλου), αρκεί να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και η υποψηφιότητά του να οδηγήσει σε συμβιβασμό όλα τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα της τράπεζας. «Αν η κατάσταση οδηγηθεί σε νέο υποψήφιο, ακόμη και στην περίπτωση που αυτός πληροί τους όρους, δεν μπορεί να επιλεγεί σήμερα από το συμβούλιο της τράπεζας», επισημαίνουν.

Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας φέρεται να ζητά και η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς εκτιμά ότι η διοικητική εκκρεμότητα στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας εντείνει την αβεβαιότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Επιμένει ο Παπαδόπουλος

Κι ενώ ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) απέρριψε, ως ελεγχόμενες, τις υποψηφιότητες τόσο του Άνθιμου Θωμόπουλου όσο και του Χρήστου Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποσυρθεί από τη διαδικασία, ο δεύτερος επιμένει και με δύο επιστολές του ζητά τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος απέστειλε δύο επιστολές, μία στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και μία στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς.

Στην επιστολή του προς τον SSM υπογραμμίζει ότι στις 26 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τα στελέχη του SSM, Ramon Quintana, Rolf Klug και Jesus Patroness, τα οποία παρεμπιπτόντως υπογράφουν το mail που τίναξε στον αέρα το δ.σ. της Πειραιώς και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την υποψηφιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο SSM ζητά να ελεγχθεί ο κ. Παπαδόπουλος για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος η οποία έλαβε χώρα κατά την περίοδο της θητείας του ως CEO της Standard Chartered Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v