Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Με 98,59% στην Cosmote μετά την Δ.Π.

Στο 98,592% ανέρχεται πλέον το ποσοστό του ΟΤΕ στην Cosmote μετά τη λήξη της Δημόσιας Πρότασης, στις 29 Ιανουαρίου. Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς και του δικαιώματος εξόδου, ο Οργανισμός σκοπεύει να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ.

ΟΤΕ: Με 98,59% στην Cosmote μετά την Δ.Π.
Στο 98,592% ανέρχεται πλέον το ποσοστό του ΟΤΕ στην Cosmote μετά τη λήξη της Δημόσιας Πρότασης, στις 29 Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς και του Δικαιώματος Εξόδου, ο Οργανισμός σκοπεύει να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ. Ομοίως, θα επιδιώξει την διαγραφή των GDRs από το LSE.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης μετοχών που προσφέρθηκαν στον Οργανισμό, αυτός θα έχει υπερβεί το ανωτέρω ποσοστό του 90% και ως εκ τούτου σκοπεύει εντός τριμήνου από τη λήξη της περιόδου αποδοχής να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της εταιρίας θα είναι το ίδιο με αυτό που θα καταβληθεί στους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, δηλαδή 26,25 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι, οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν επίσης δικαίωμα να πωλήσουν χρηματιστηριακά στον Προτείνοντα τις μετοχές τους έναντι 26,25 ευρώ ανά μετοχή εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται, ότι στις 09.11.2007 ο Προτείνων απηύθυνε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ανωνύμου εταιρίας COSMOTE οι οποίες δεν κατέχονταν άμεσα ή έμμεσα από τον Προτείνοντα κατά την ημερομηνία αυτή, ήτοι:

α) 107.695.259 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν περίπου το 32,17% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, καθώς και

β) μέχρι 1.165.070 μετοχές, που αντιστοιχούσαν στο ανώτατο αριθμό Μετοχών που ήταν δυνατόν να εκδοθούν και εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι και την λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης κατόπιν άσκησης από τους δικαιούχους δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών (stock options) της εταιρίας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του σχετικού με την Δημόσια Πρόταση πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντα δυνάμει της από 29 Νοεμβρίου 2007 αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Το Πληροφοριακό Δελτίο συμπληρώθηκε δια του από 27 Δεκεμβρίου 2007 συμπληρώματος το οποίο εγκρίθηκε δια της από 27 Δεκεμβρίου 2007 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η κατάρτιση του Συμπληρώματος Πληροφοριακού Δελτίου κατέστη αναγκαία λόγω αλλαγής του αριθμού των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης συνεπεία μεταβολής του ανώτατου αριθμού των Νέων Μετοχών, ο οποίος αυξήθηκε κατά 13.500 μετοχές, διαμορφούμενος έτσι από 1.165.070 σε 1.178.570 Νέες Μετοχές.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης συμπεριλάμβαναν συνολικά 107.695.259 Μετοχές και 1.178.570 Νέες Μετοχές, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίες θα είχαν εκδοθεί και εισαχθεί στο ΧΑ μέχρι την λήξη της περιόδου αποδοχής.

Τελικώς, έως το τέλος της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης είχαν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση 1.175.100 Νέες Μετοχές και επομένως το σύνολο των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης διαμορφώθηκε σε 108.870.359 Μετοχές.

Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης άρχισε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007 και έληξε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008.

Η Δημόσια Πρόταση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση δηλώσεων αποδοχής από 5.044 μετόχους της εταιρίας για 27.503.293 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,187% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Από την ημερομηνία ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ο Προτείνων απέκτησε επίσης χρηματιστηριακώς 76.638.257 Μετοχές.

Ο Προτείνων, επομένως, θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των Μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς μέχρι το τέλος της περιόδου αποδοχής, 331.228.491 Μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 98,592% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου στην περίπτωση όπου μετά από διενέργεια δημόσιας πρότασης ο προτείνων κατέχει κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρίας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγοράς εταιρίας δικαιούται να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v