Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Αίτηση για υπαγωγή στο Chapter 11

Αίτηση για υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (Chapter 11) κατέθεσε η TOUSA. Στην αίτηση περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές εταιρίες TOUSA Homes, Newmark Homes και Trophy Homes.

TOUSA: Αίτηση για υπαγωγή στο Chapter 11
Αίτηση για υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (Chapter 11) κατέθεσε η TOUSA. Στην αίτηση περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές εταιρίες TOUSA Homes, Newmark Homes και Trophy Homes.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, προχωρά σε αυτήν την κίνηση αφού έχει εξασφαλίσει τη στήριξη πάνω από 50% των κατόχων ομολογιών του.

Αναλυτικότερα, η TOUSA ανακοινώνει συμφωνία έπειτα από διαπραγματεύσεις (pre-negotiated deal) με τους κατόχους ομολογιών κυρίων δανείων (senior noteholders) για την επίτευξη της αναδιοργάνωσής της.



Η διεύθυνση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής ανακοινώνει ότι η αμερικανική θυγατρική της εταιρία Technical Olympic USA Inc. (TOUSA) ανακοίνωσε σήμερα πως έχει λάβει την υποστήριξη από περισσότερους από το πενήντα τοις εκατό των κατόχων ομολογιών κυρίων δανείων (senior noteholders) στους προτεινόμενους όρους για αναμόρφωση των κεφαλαίων της και όλων των μη εξασφαλισμένων οφειλών της.

Για να εφαρμοστεί η προτεινόμενη αναδιοργάνωση, η TOUSA Inc. και ορισμένες θυγατρικές της καταθέτουν εκούσιες αιτήσεις για υπαγωγή στις προστατευτικές διατάξεις του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού κώδικα πτώχευσης.

Η κατάθεση περιλαμβάνει τις TOUSA Homes Inc., Newmark Homes LP. και εταιρίες που αντιπροσωπεύουν όλες τις εμπορικές ονομασίες Engle Homes, Newmark Homes, Fedrick, Harris Estate Homes και Trophy Homes.

Η συμφωνία με τους senior noteholders υπόκειται σε προϋποθέσεις και επίσης σε μία ρήτρα εξόδου από τη συμφωνία (fiduciary out) που μπορεί να εξασκηθεί τόσο από την εταιρία όσο και από τους senior noteholders υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι θυγατρικές εταιρίες Universal Land Title Inc., Preferred Home Mortgage Company και Alliance Insurance και Information Services δεν περιλαμβάνονται στην κατάθεση και δεν θα επηρεαστούν.

Αυτές οι θυγατρικές παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα συνεχίσουν να προσφέρουν και να χορηγούν δάνεια, να παρέχουν εγγυήσεις τίτλων και να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες κατοικιών τις οικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες που χρειάζονται για την εξασφάλιση χρηματικών εγγυήσεων στις αγορές κατοικιών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις θυγατρικές αυτές της TOUSA προς τους πελάτες δεν θα διακοπούν.

Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση της εταιρίας είναι το αποτέλεσμα μιας δραματικής ύφεσης στην αμερικανική στεγαστική αγορά, η οποία επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών εξαιτίας ποικίλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σφοδρές επιπτώσεις ρευστότητας στην πιστωτική αγορά και στην αγορά υποθηκών, μειωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αυξημένα αποθεματικά κατοικιών και κατασχέσεις και πίεση στις τιμές των κατοικιών προς τα κάτω. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν συμβάλει σε χαμηλότερες ακαθάριστες πωλήσεις και σε υψηλότερα ποσοστά ακυρώσεων.

Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να αποτυπωθεί η πραγματικότητα της σημερινής στεγαστικής αγοράς. Οι βασικές μας λειτουργίες είναι σταθερές και η θέση μας στην αγορά δείχνει ισχυρό μέλλον για την εταιρία μας, δήλωσε ο κ. Antonio B. Mon, εκπρόσωπος της TOUSA.

Επικεντρωνόμαστε στην αναμόρφωση του ισολογισμού μας και αναμένουμε η δουλειά να συνεχίσει ως συνήθως. Κυρίως, δεν θα πρέπει να υπάρξει διακοπή στην ανέγερση κατοικιών και οι πελάτες μας δεν θα πρέπει να επηρεαστούν.

Η Citigroup Global Markets Inc. έχει συμφωνήσει να παρέχει στην εταιρία χρηματοδότηση debtor in possession (DIP) ύψους $150 εκατ. Αν πάρει την έγκριση του δικαστηρίου, η εταιρία θα έχει πρόσβαση στα κονδύλια για να εφαρμόσει το σχέδιο αναδιοργάνωσής της και να πληρώσει τα συνήθη λειτουργικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των μισθών των υπαλλήλων, των κατασκευαστικών εξόδων και των πληρωμών των προμηθευτών.

Η χρηματοδότηση αυτή θα έχει προτεραιότητα εξόφλησης έναντι όλων των άλλων υπαρχόντων δανειστών και απαιτεί έγκριση από το δικαστήριο της διαδικασίας πτώχευσης.

Η προτεινόμενη συμφωνία αναδιοργάνωσης με τους κατόχους ομολογιών κυρίων δανείων (senior noteholders) προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι senior noteholders θα λάβουν ουσιαστικά όλες τις κοινές μετοχές της αναδιοργανωμένης εταιρίας, καθώς και ένα μερίδιο σε δικαίωμα στις εισπράξεις από καταπίστευμα (litigation trust) που θα δημιουργηθεί σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης.

Οι κάτοχοι μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων θα λαμβάνουν επίσης το κατ’ αναλογίαν μερίδιό τους από τις κοινές μετοχές της αναδιοργανωμένης εταιρίας και ένα μερίδιο στο καταπίστευμα. Ανάλογα με την περαιτέρω διαπραγμάτευση, οι κάτοχοι των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (subordinated notes) πιθανώς θα λάβουν ανάλογο μερίδιο από τις εισπράξεις που θα προέλθουν από το καταπίστευμα (litigation trust) και πιθανώς θα λάβουν δικαιώματα αγοράς (warrants) για να αποκτήσουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό κοινών μετοχών στην αναδιοργανωμένη εταιρία.

Την ημέρα της κατάθεσης η TOUSA είχε περίπου 2.500 κατοικίες σε ανεκτέλεστο υπόλοιπο. Η TOUSA αναμένει ότι θα παραδώσει όλο το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της σε σπίτια και θα συνεχίσει ενεργά να παίρνει καινούργιες παραγγελίες, να κατασκευάζει νέες κατοικίες και να παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους πελάτες της. Η εταιρία θα επιδιώξει την άμεση έγκριση από το δικαστήριο για να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της, τα προνόμια και τις προμήθειές τους.

Η εταιρία επιδιώκει δικαστική έγκριση για να θέσει σε ισχύ διαδικασίες ώστε να αποπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις κατά τη συνήθη πορεία της επιχείρησης και να πουλήσει κατοικίες απαλλαγμένες από όλες τις υποχρεώσεις δανείων, με αυτές τις υποχρεώσεις να συνδέονται με την πορεία των πωλήσεων.

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε αδιάκοπες τις λειτουργίες μας συμπεριλαμβανομένων όλων των δραστηριοτήτων κατασκευής και πωλήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα υψηλότατα επίπεδα εξυπηρέτησης και ποιότητας που έχουν συνδυαστεί με τις εμπορικές ονομασίες μας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της TOUSA.

Επομένως, η εταιρία επιδιώκει δικαστική έγκριση για να συνεχίσει όλα τα προγράμματα εξυπηρέτησης των πελατών της.

Η εταιρία έχει ήδη συνάψει σύμβαση με τον διαχειριστή του τρέχοντος προγράμματός της για περιορισμένη εγγύηση κατασκευαστή, για να προσφέρει χωρίς κόστος στον πελάτη μία συμπληρωματική μεταβιβάσιμη εγγύηση δέκα ετών σε εκείνους τους αγοραστές κατοικιών της που έχουν σε ισχύ συμβόλαια αγοράς, καθώς και σε εκείνους τους πελάτες που θα υπογράψουν ένα συμβόλαιο αγοράς μεταξύ της σημερινής ημερομηνίας και της 30ής Απριλίου 2008.

Το νέο πρόγραμμα είναι ασφαλισμένο από μία από τις εταιρίες-μέλη της Zurich North America, μίας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταταγμένη στην κατηγορία ”Α/θετική” (άριστη) από την A.M. Best and Company, μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες ασφαλιστικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης.

Σε περίπτωση που η TOUSA αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δικαιούχους αγοραστές σπιτιών, σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, η ασφαλίστρια εταιρία θα ενεργήσει σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό έγγραφο.



Αποφασίσαμε να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η TOUSA θα βρίσκεται στο προσκήνιο μακροπρόθεσμα, είπε ο εκπρόσωπος της TOUSA. Παρότι δεν ήταν εύκολο να πάρουμε αυτή την απόφαση, το κεφάλαιο 11 είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να αναμορφώσουμε τον ισολογισμό μας, να μειώσουμε το χρέος μας και να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε και να παραδίδουμε σπίτια υψηλής ποιότητας μέσω των εμπορικών ονομασιών Engle Homes, Newmark Homes, Fedrick, Harris Estate Homes και Trophy Homes.

Η κατάθεση έγινε στο Αμερικανικό Δικαστήριο Πτώχευσης της δυτικής περιφέρειας της Florida, στο τμήμα Fort Lauderdale.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της TOUSA αναφέρεται ότι το σχετικό δελτίο Τύπου της μπορεί να περιέχει μελλοντικές δηλώσεις εντός της σημασίας της παραγράφου 27Α της διάταξης περί αξιογράφων του 1933 όπως τροποποιήθηκε και της παραγράφου 21Ε της διάταξης περί ανταλλαγής αξιογράφων του 1934, όπως τροποποιήθηκε, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δηλώσεις σχετικά με την πρόθεση, την πεποίθηση ή τις παρούσες προσδοκίες της εταιρίας και της διοίκησής της.

Οποιαδήποτε τέτοια μελλοντική δήλωση δεν αποτελεί εγγύηση για μελλοντική απόδοση και περιλαμβάνει έναν αριθμό από ρίσκα και αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τα πραγματικά αποτελέσματα (αλλά όχι μόνο αυτά) όπως:

(i) Τη δυνατότητα της εταιρίας να συνεχίσει ως ευημερούσα επιχείρηση.

(ii) Την ικανότητα της εταιρίας να λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους οποιασδήποτε debtor in possession (DIP) διευκόλυνσης.

(iii) Την ικανότητα της εταιρίας να εξασφαλίσει δικαστική έγκριση σε σχέση με τις προτάσεις στη διαδικασία του κεφαλαίου 11.

(iv) Την ικανότητα της εταιρίας να αναπτύξει, να εγκρίνει και να ολοκληρώσει ένα ή περισσότερα σχέδια αναδιοργάνωσης σε σχέση με τη διαδικασία του κεφαλαίου 11.

(v) Κινδύνους που σχετίζονται με την επιδίωξη και απόκτηση από τρία μέρη δικαστικής έγκρισης για τερματισμό ή συντόμευση της αποκλειστικής περιόδου που έχει η εταιρία να προτείνει και να εγκρίνει ένα ή περισσότερα σχέδια για αναδιοργάνωση, για τον διορισμό ενός διαχειριστή του κεφαλαίου 11 ή για τη μετατροπή των υποθέσεων σε περιπτώσεις του κεφαλαίου 7.

(vi) Την ικανότητα της εταιρίας να αποκτήσει και να διατηρήσει φυσιολογικούς όρους με τους πωλητές και τους παροχείς υπηρεσιών.

(vii) Την ικανότητα της εταιρίας να διατηρήσει συμβόλαια που είναι κρίσιμα για τις λειτουργίες της.

(viii) Τον πιθανό δυσμενή αντίκτυπο των υποθέσεων του κεφαλαίου 11 στη ρευστότητα της επιχείρησης ή στα αποτελέσματα των λειτουργιών της.

(ix) Την ικανότητα της εταιρίας να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει το επιχειρηματικό της σχέδιο.

(x) Την ικανότητα της εταιρίας να προσελκύσει, να ενθαρρύνει ή/και να διατηρήσει βασικά στελέχη και υπαλλήλους.

(xi) Την ικανότητα της εταιρίας να προσελκύσει και να διατηρήσει πελάτες.

(xii) Άλλους κινδύνους και παράγοντες σχετικά με την εταιρία και τη βιομηχανία κατασκευής κατοικιών όπως ορίζονται κατά διαστήματα στις αναφορές της που κατατίθενται στο SEC, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι παράγοντες κινδύνου όπως ορίζονται στην ετήσια αναφορά στη φόρμα 10-Κ για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2006 και στις τριμηνιαίες αναφορές στη φόρμα 10-Q για τα τρίμηνα που έληξαν στις 31 Μαρτίου 2007, στις 30 Ιουνίου 2007 και στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v