Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη Βιοσώλ και την εξαγορά εταιρίας επεξεργασίας νερού που εκπροσωπείται από την ίδια ομάδα των στρατηγικών επενδυτών ανακοίνωσε η εισηγμένη. Στα έξι εκατ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς. Είκοσι τέσσερα εκατ. μετοχές αγοράζουν οι στρατηγικοί επενδυτές.

Βιοσώλ: Είσοδος στρατηγικού επενδυτή
Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη Βιοσώλ και την εξαγορά εταιρίας επεξεργασίας νερού που εκπροσωπείται από την ίδια ομάδα των στρατηγικών επενδυτών ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Αναλυτικότερα, σημαντικό βήμα ανάπτυξης για τη Βιοσώλ ΑΒΕ αποτελεί η υπογραφείσα χθες 28/1/2008 συμφωνία με τους μετόχους της εταιρίας επεξεργασίας νερού Κάλλιγκαν Ελλάς ΑΒΕΕΕ για την εξαγορά της τελευταίας έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία υπογράφηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης της Κάλλιγκαν Ελλάς από την Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη Βιοσώλ, αφού με αυτήν εισέρχεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της επεξεργασίας νερού και ειδικότερα των συστημάτων αφαλάτωσης και διύλισης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κάλλιγκαν Ελλάς είναι η κορυφαία εταιρία στον χώρο της επεξεργασίας νερού, αφού δραστηριοποιείται στη χώρα μας περισσότερα από 45 χρόνια και έχει εγκαταστήσει περισσότερο από το 50% της λειτουργούσας σήμερα δυναμικότητας αφαλατώσεων σε δήμους και κοινότητες.

Σημειώνεται πως η απόκτηση της εταιρίας αυτής θα επιτρέψει στη Βιοσώλ να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών, να βελτιώσει την κερδοφορία της και να αξιοποιήσει με τις συνέργιες που προκύπτουν τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου.

Όπως επισημαίνεται, η εξαγορά αυτή πραγματοποιείται με την ταυτόχρονη είσοδο των στρατηγικών επενδυτών, που εκπροσωπούνται από τους κυρίους Ορφέα Μαυρίκιο και Αναστάσιο Τζαβέλλα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Βιοσώλ ΑΒΕ με την απόκτηση είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων μετοχών. Από αυτές δεκαπέντε εκατομμύρια μετοχές αποκτώνται άμεσα απορροφώντας όλες τις αδιάθετες μετοχές της παρούσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και εννέα εκατομμύρια μετοχές θα αποκτηθούν έπειτα από απόφαση νέας γενικής συνέλευσης, που θα συγκληθεί άμεσα ύστερα από σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου όπως προβλέπεται από την υπογραφείσα συμφωνία.

Στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί και με βάση τα προβλεπόμενα στην παραπάνω συμφωνία, θα υπάρχει εισήγηση για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και για την ανάληψη του management από τον στρατηγικό επενδυτή.

Τέλος, αναφέρεται ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί την απαρχή της διαδικασίας μετεξέλιξης της Βιοσώλ σε έναν όμιλο εταιριών που θα δραστηριοποιείται κυριαρχικά στην προώθηση και διάθεση τεχνολογιών οι οποίες εξασφαλίζουν την αποτελεσματική και υπεύθυνη χρήση του νερού και της ενέργειας.

Σύμφωνα με την εταιρία, για την ενημέρωση του κοινού προβλέπεται κατάθεση συμπληρωματικού ενημερωτικού δελτίου που θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v