Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στο στόχαστρο η ουκρανική Pravex

H ουκρανική τράπεζα Pravex είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός στόχος του ομίλου της Εθνική Τράπεζας στο Κίεβο. Στη short list της ΕΤΕ και η Kreditprom.

ΕΤΕ: Στο στόχαστρο η ουκρανική Pravex
του Γιώργου Μαντέλα

H ουκρανική τράπεζα Pravex είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός στόχος του ομίλου της Εθνική Τράπεζας στο Κίεβο αυτή τη στιγμή.

Μπορεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΤΕ να έχουν καταρτίσει μια short list με τρεις υποψηφιότητες, όμως η Pravex δείχνει να βρίσκεται στην κορυφή της και να απασχολεί κυρίως τη διοίκηση της Εθνικής.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται επίσης και η Kreditprom, η οποία έχει την έδρα της στο Κίεβο και για την οποία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται ως γνωστόν και ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντιθέτως, άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει, προς το παρόν τουλάχιστον, το όνομα της τρίτης τράπεζας που συμπληρώνει τη λίστα, αν και οι πληροφορίες τη θεωρούν αουτσάιντερ.

Σε κάθε περίπτωση και αν όλα πάνε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει στην οδό Αιόλου, η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει έως το τέλος του επόμενου μήνα, καθώς μέχρι τότε πιστεύεται ότι η Εθνική θα έχει καταλήξει στην τράπεζα-στόχο που θα εξαγοράσει στην Ουκρανία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα έως τότε να έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v