Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέα πρόταση συνεργασίας από την Edison

Η Edison Hellas είναι η τέταρτη κατά σειρά εταιρία που ζητά στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ. Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε χθες και επικαιροποιεί παλαιά πρόταση της μητρικής εταιρίας του 2005.

ΔΕΗ: Νέα πρόταση συνεργασίας από την Edison
της Χρύσας Λιάγγου

Η Edison Hellas είναι η τέταρτη κατά σειρά εταιρία που ζητά στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε χθες και επικαιροποιεί παλαιά πρόταση της μητρικής εταιρίας του 2005, που αναφέρεται στην από κοινού κατασκευή λιθανθρακικών μονάδων εντός της Ελλάδας, συμμετοχή της ΔΕΗ σε μονάδες της Edison στην Ιταλία και συμμετοχή της Edison Hellas στην ανακαίνιση και διαχείριση με ποσοστό 30% των παλαιών μονάδων της ΔΕΗ.

Η πρόταση φέρει κατά πληροφορίες τη σύμφωνη γνώμη των ΕΛΠΕ που αποτελούν τον συνεταίρο της Edison Hellas στην Ελλάδα.

Αναμένεται η εξέτασή της από τη ΔΕΗ και θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πράγματα περιπλέκονται εκ νέου εν όψει της συζήτησης των μνημονίων συνεργασίας με την RWE και τη Χαλυβουργική στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29 του μηνός.

Το θέμα θα συζητηθεί και κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια με στελέχη της μητρικής εταιρίας στη Ρώμη, όπου βρίσκεται ο υπουργός για διήμερη επίσκεψη.

Να σημειωθεί ότι η Edison αποτελεί τον συνεταίρο της ΔΕΠΑ στο έργο διασύνδεσης Ελλάδας – Ιταλίας με αγωγό φυσικού αερίου.

Για την προώθηση του αγωγού ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Ανάπτυξης της Ιταλίας κ. Pier-Luigi Bersani, με στόχο την άμεση σύσταση της κοινής εταιρίας για την κατασκευή του αγωγού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v