Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Το νέο ομολογιακό εξετάζει σήμερα το Δ.Σ.

Στο ”μικροσκόπιο” του σημερινού Δ.Σ. θα βρεθούν οι όροι σύναψης του νέου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 εκ ευρώ που επιδιώκει ο ΟΤΕ για την αναχρηματοδότηση δανείου που χρησιμοποίησε για την εξαγορά της Cosmote.

ΟΤΕ: Το νέο ομολογιακό εξετάζει σήμερα το Δ.Σ.
Στο ”μικροσκόπιο” θα βρεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σύναψης του νέου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 εκ ευρώ που επιδιώκει ο ΟΤΕ για να καλύψει σημαντικό ποσοστό του δανείου που χρησιμοποίησε για την εξαγορά της Cosmote, από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της διοίκησης για τη μετατροπή του δανείου θα είναι θετική, καθώς υπάρχει ανταπόκριση από τους ευρωπαίους θεσμικούς επενδυτές για τη χορήγησή του. Η μόνη επιφύλαξη που εκφράζεται από στελέχη της εταιρείας είναι η παρούσα χρονική στιγμή έκδοσής του, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Πρόκειται για παράγοντα που ενέχει το κίνδυνο επιδείνωσης των όρων μετατροπής του δανείου σε ομολογιακό και για αυτό το λόγο επικρατεί περιορισμένος προβληματισμός επ’ αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε λάβει δάνειο ύψους 2,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,1 δισ. ευρώ θέλει να μετατρέψει σε ομολογιακό δάνειο, ενώ για τα υπόλοιπα έχει διασφαλίσει την κάλυψή τους με την πώληση της Infote κατά 300 εκ ευρώ και με την άντληση κεφαλαίων από τα ταμεία της κατά 300 εκ. ευρώ.

Το ομολογιακό δάνειο εξετάζεται να είναι κατατμημένο σε τριετή, επταετή και δεκαετή διάρκεια, με το ”κουπόνι” έκδοσής του να έχει επιτόκιο που κυμαίνεται μεταξύ 5% -6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v