Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Ανώριμη” η προσφορά της Endesa Hellas

”Ανώριμη” έκρινε την προσφορά της Endesa Hellas η διοίκηση της ΔΕΗ, κλείνοντας (προσωρινά;) την πόρτα στην ισπανική εταιρία για κοινή συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και του φυσικού αερίου.

ΔΕΗ: ”Ανώριμη” η προσφορά της Endesa Hellas
της Χρύσας Λιάγγου

”Ανώριμη” έκρινε την προσφορά της Endesa Hellas η διοίκηση της ΔΕΗ και εμφανίζεται να κλείνει (προσωρινά;) την πόρτα στην ισπανική εταιρία για κοινή συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και του φυσικού αερίου, προκειμένου να προχωρήσει ολοταχώς τα σχέδια με την RWE.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ ενημέρωσε με επιστολή της την Endesa Hellas για την απόρριψη της πρότασης, με το επιχείρημα ότι δεν είναι ”ώριμη” και ότι χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων.

Η στάση της ΔΕΗ προκάλεσε δυσαρέσκεια στα στελέχη της Endesa Hellas αλλά και του συνεταίρου της, ομίλου Μυτιληναίου, η οποία φέρεται να εκφράστηκε διά του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος επισκέφθηκε προχθές το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, από κοινού μάλιστα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Τάκη Αθανασόπουλο. Δεν έγινε γνωστή η στάση που κράτησε στη συνάντηση ο κ. Χρήστος Φώλιας.

Σε ό,τι αφορά πάντως τη διοίκηση της ΔΕΗ, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη είναι προφανές ότι δεν έχει σκοπό να ανατρέψει τον προγραμματισμό της για συζήτηση του μνημονίου συνεργασίας με την RWE στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29 του μηνός, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις που έχουν προκύψει.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί και το μνημόνιο συνεργασίας με τη Χαλυβουργική, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι τότε η ΔΕΗ θα έχει παραλάβει μία ακόμη πρόταση συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v