Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κ/ξ της ΑΒΑΞ έργο € 447 εκατ. στην Κύπρο

Την κοινοπραξία Kinyras, στην οποία συμμετέχουν οι εργοληπτικοί οίκοι J&P-AVAX και CYBARCO ανέδειξε ως προτιμητέο επενδυτή για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργωντης Κύπρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

Στην κ/ξ της ΑΒΑΞ έργο € 447 εκατ. στην Κύπρο
Την κοινοπραξία Kinyras, στην οποία συμμετέχουν οι εργοληπτικοί οίκοι J&P-AVAX και CYBARCO ανέδειξε ως προτιμητέο επενδυτή για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.



Η προσφορά της κοινοπραξία της Kinyras που πήρε 94% ανέρχεται σε 447 εκατομμυρίων ευρώ (£263 εκ.), δηλαδή 275 εκ. ευρώ για τη μελέτη (σχεδιασμό) και την κατασκευή του έργου συν άλλα 172 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του επί 25 χρόνια.

Δεύτερη με βαθμολογία 87% κατετάγη η κοινοπραξία Strabag-Nemesis με συνολική προσφορά 482 εκατ. Ευρώ και τρίτη με 76% η κοινοπραξία της Ελληνικής Τεχνοδομικής με την Bilfinger που πρότεινε ποσό 350 εκ. ευρώ για τη μελέτη και την κατασκευή του έργου και άλλα 271 εκ. ευρώ για τη συντήρηση. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η κοινοπραξία ”Πάφος – Μάριον”.

Ο αυτοκινητόδρομος θα ενώνει την Πάφο με την Πόλη της Χρυσοχούς, έχει συνολικό μήκος 31 χλμ. Αρχίζει από την Αγία Μαρινούδα και τελειώνει στην είσοδο της Πόλης Χρυσοχούς.

Εκτός από τον κύριο αυτοκινητόδρομο, το έργο περιλαμβάνει τον παρακαμπτήριο δρόμο της Πόλης Χρυσοχούς, την πρόσβαση προς το Λατσί και τη σύνδεση με τον υφιστάμενο δρόμο Πάφου – Πόλης σε σημείο μεταξύ Μεσόγης και Τσάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v