Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη 2007

Πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκαν τα αποτελέσματα 2007 της Τράπεζας Αττικής, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, κ. Τρύφων Κολλίντζας, προβλέποντας κέρδη 35 εκατ. ευρώ το 2008. Τι είπε για ιδιωτικοποίηση, τραπεζικό ανταγωνισμό και για την τρέχουσα κρίση.

Αττικής: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη 2007
του Γιώργου Μαντέλα

Πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκαν τα αποτελέσματα 2007 της Τράπεζας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο τράπεζας η πρόβλεψη έκανε λόγο για 23 εκατ. ευρώ προ φόρων και σε επίπεδο ομίλου για 24,5 εκατ. ευρώ.

”Πήγαμε σαφώς πιο πάνω” δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Τρύφων Κολλίντζας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2008 τα κέρδη της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 35 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό, επανέλαβε ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης, αλλά διευκρίνισε ότι είναι άγνωστες προς το παρόν τουλάχιστον οι προθέσεις του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ως γνωστόν ελέγχει το 42% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Διαβεβαίωσε πάντως πως αίσθησή του είναι ότι το ΤΣΜΕΔΕ βλέπει πλέον την τοποθέτηση στην τράπεζα επενδυτικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ανταγωνισμό στις τράπεζες εξαιρετικά σκληρό και κατά συνέπεια το έργο των μικρών τραπεζών ακόμη πιο δύσκολο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εκίμησή του είναι ότι πλέον επεκτείνεται και στην καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αγορές, ενώ σε ελληνικό επίπεδο διαβεβαίωσε πως υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v