Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Την επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. για ομολογιακό

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει η διοίκηση του ΟΤΕ για το αν θα προχωρήσει στη σύναψη νέου ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 δισ. ευρώ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των επαφών με Ευρωπαίους επενδυτές.

OTE: Την επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. για ομολογιακό
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει η διοίκηση του ΟΤΕ για το αν θα προχωρήσει στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 δισ. ευρώ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των επαφών με Ευρωπαίους επενδυτές.

Όπως ανέφερε στο euro2day υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού, τα αποτελέσματα των συνομιλιών ήταν θετικά, παρά το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Αυτό όμως δεν ανησυχεί τη διοίκηση, καθώς ο ΟΤΕ ενίσχυσε την εικόνα του μετά την εξαγορά της Cosmote, ενώ σήμερα η αγορά των τηλεπικοινωνιών εμφανίζεται ως περισσότερο σταθερός τομέας για επενδυτές, παρά τη μείωση των κερδών στα σταθερά έσοδα.

Το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο εξετάζεται να είναι κατατμημένο σε τριετούς, επταετούς και δεκαετούς διάρκειας, ενώ το ”κουπόνι” έκδοσής του εκτιμάται ότι θα έχει επιτόκιο που αυτή τη στιγμή στην αγορά κυμαίνεται μεταξύ 5% - 6%.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είχε λάβει δάνειο για την εξαγορά της Cosmote ύψους 2,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων επιχειρεί να μετατρέψει τα 2,1 δισ. ευρώ σε ομολογιακό δάνειο, ενώ για τα υπόλοιπα έχει προγραμματιστεί η κάλυψή τους από ίδια κεφάλαια κατά 300 εκατ. ευρώ και από την πώληση της Infote κατά 300 εκατ. ευρώ.

Το αρχικό δάνειο ύψους 2,7 δισ. ευρώ λήγει τον Ιανουάριο του 2009, γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση ακόμη και να μην προχωρήσει άμεσα στην ομολογιακή έκδοσή του, εφόσον κρίνει ότι οι παρούσες συνθήκες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου ΟΤΕ με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (Σεπτέμβριος 2007) ήταν 4,042 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται το τελευταίο δάνειο.

Να σημειωθεί ότι υπεύθυνες για τη διοργάνωση των συναντήσεων ήταν η Citigroup, η Merrill Lynch, η Morgan Stanley και η Dresdner Kleinwort, ενώ οι συναντήσεις με τους επενδυτές ομολόγων σε Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μόναχο και Φρανκφούρτη έγιναν από τον εκτελεστικό γενικό διευθυντή, κ. Ι. Αϊβάζη, τον διευθυντή επενδυτικών σχέσεων, κ. Δ. Τζελέπη, και τον υπεύθυνο διαχείρισης διαθεσίμων, κ. Π. Καλιαμπέτσο.

H.N.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v