Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Μπαλαουί: ”Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές”

Τι δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Dubai Group και της Dubai Financial, κ. Σαούντ Μπαλαουί, στο euro2day.gr για την επένδυση στον όμιλο Marfin, την πολύκροτη ”θέση” στον ΟΤΕ αλλά και για τη συγκυρία στις αγορές.

Σ. Μπαλαουί: ”Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές”
Η Dubai Financial είναι μακροχρόνιος επενδυτής και φέρνει σταθερότητα στις εταιρίες στις οποίες επενδύει. Η ηγεσία της DF είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την τοποθέτησή της στoν όμιλο Marfin κι αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι οι βραχυχρόνιες διακυμάνσεις, αλλά η δημιουργία αξίας μακροπρόθεσμα.

Αυτό είναι το απαύγασμα μιας σύντομης πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίας με τον ισχυρό άνδρα της Dubai Financial και του Dubai Group, κ. Σαούντ Μπαλαουί, που είχε το βράδυ του Σαββάτου το euro2day.gr, την ώρα της εορταστικής εκδήλωσης του ομίλου Marfin για τους εργαζομένους και τα στελέχη του, στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

O εκπρόσωπος της πλέον ισχυρής παρουσίας στα μετοχολόγια τόσο της Marfin Investment Group όσο και της Marfin Popular Bank έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος δίπλα στον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ρωτήσαμε καταρχήν τον κ. Μπαλαουί –που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στις σελίδες του Business Week, λόγω και της απόκτησης ποσοστού 20% στο ίδιο το NASDAQ από την Dubai Financial- τι γνώμη έχει για την πολύκροτη επένδυση της MIG στον ΟΤΕ.

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις πολιτικές αντιδράσεις που δημιούργησε η τοποθέτηση της MIG, μας είπε: ”Είμαστε άνθρωποι των επιχειρήσεων (σ.σ. business people) και πάντα αναζητούμε ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας. Κατά την άποψή μας, ο χώρος των τηλεπικοινωνιών προσφέρει τέτοιες ευκαιρίες στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, από τις οποίες πιστεύουμε ότι μεσοχρόνια μπορεί να δημιουργηθεί υψηλή αξία”.

Εύλογη ήταν και η επόμενη ερώτηση, για το πώς βλέπει γενικότερα την πορεία των επενδύσεων της Dubai Financial στην Ελλάδα, δηλαδή στη MIG και στην MPB, ενόψει και του γεγονότος ότι στις αγορές υπάρχει αναταραχή.

”O όμιλος (σ.σ. Marfin) έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτήσει ισχυρότατη θέση στην Ελλάδα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που βλέπουμε” απάντησε ο κ. Μπαλαουί.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος ειδικά στην αναταραχή που επικρατεί στις αγορές, επιφέροντας μειώσεις των αποτιμήσεων: ”Oι αγορές όπως και οι οικονομίες κάνουν κύκλους. Οι τιμές ανεβαίνουν, πέφτουν και μετά ξανανεβαίνουν.

Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτές τις διακυμάνσεις. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι είμαστε μακροχρόνιοι επενδυτές, κι έτσι προσθέτουμε σταθερότητα στις εταιρίες στις οποίες τοποθετούμαστε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία πραγματικής αξίας από τις επενδύσεις μας, σε μακροχρόνιο διάστημα”.

Γ. Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v