Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αντιδρά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στο σύστημα αξιολόγησης

Θέμα μονομερούς εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού από τη διοίκηση του Οργανισμού θα θέσουν οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στο πλαίσιο του αιτήματός τους για έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2008.

ΟΤΕ: Αντιδρά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στο σύστημα αξιολόγησης
Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2008, θα ζητήσουν με επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΟΤΕ, εντός 10 ημερών, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Οργανισμό (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Στο πλαίσιο των οικονομικών διεκδικήσεων τους – οι οποίες θα υπερβαίνουν ελάχιστα το ποσοστό αυξήσεων που ζητάει η ΓΣΣΕ- οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα θέσουν και θέμα μονομερούς εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού από τη διοίκηση.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού πρέπει να λαμβάνεται ύστερα από διαβούλευση με το συνδικαλιστικό όργανο, βάσει του νόμου 3522 του 2006 και όχι μονομερώς.

Υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης προέβη σε τέσσερις μεταβολές επί του ΓΚΠ χωρίς την πρότερο γνώμη των ίδιων και τώρα προωθεί ένα νέο σύστημα αξιολόγησης που δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Για το λόγο αυτό άλλωστε με ανακοίνωσή τους ζητούν από τους εργαζομένους να το ”μποϋκοτάρουν” και να αρνηθούν οποιαδήποτε βαθμολόγηση, πλην του άριστα.

Να προστεθεί ότι με το νέο ”αξιολόγιο” όποιος δεν βαθμολογείται ”πολύ καλός” έως ”εξαίρετος”, δεν δικαιούται πριμ αποδοτικότητας.

Ηλ. Ντρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v