Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrasoft: Nέα έργα για τελωνειακές υπηρεσίες

Η INTRASOFT International, θυγατρική της INTRACOM IT Services, ανέλαβε σε συνεργασία με την IBM και άλλες εταιρίες την υλοποίηση των Συστημάτων Ελέγχου Μεταφορών Προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, στα Υπουργεία Οικονομικών της Σλοβενίας, Ρουμανίας και Κροατίας.

Intrasoft: Nέα έργα για τελωνειακές υπηρεσίες
Η INTRASOFT International, θυγατρική της INTRACOM IT Services, ανέλαβε σε συνεργασία με την IBM και άλλες εταιρίες την υλοποίηση των Συστημάτων Ελέγχου Μεταφορών Προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (EMCS - Excise Movement Control System), στα Υπουργεία Οικονομικών της Σλοβενίας, Ρουμανίας και Κροατίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ και ο προϋπολογισμός της INTRASOFT International στα 2 εκατ. ευρώ.

Τα έργα θα βασιστούν στο προϊόν Χ-eyes, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού μεταξύ της INTRASOFT International και της IBM, και αφορούν στην προμήθεια του προϊόντος X-eyes, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην παροχή υπηρεσιών υλοποίησης, προσαρμογής και υποστήριξης στις προαναφερθείσες χώρες. Το συγκεκριμένο σύστημα παρότι αφορά μόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα υλοποιηθεί και στην Κροατία πριν την επικείμενη ένταξή της, αφού αυτό απαιτείται από την ΕΕ.

Το X-eyes παρέχει μηχανογραφική υποστήριξη των επιχειρησιακών λειτουργιών που σχετίζονται με τον έλεγχο των μεταφορών προϊόντων καπνού, αλκοολούχων ποτών (συμπεριλαμβανομένων κρασιών και μπύρας) και ενέργειας (πετρελαιοειδή, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, κτλ.) μεταξύ των χωρών της ΕΕ, με στόχο την αποφυγή και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιτρέπει την ηλεκτρονική ανταλλαγή και την επεξεργασία πληροφοριών μεταξύ των συναλλασσόμενων (εμπόρων και διακινητών) με τα τελωνεία, καθώς και την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των τελωνείων της ΕΕ. Για την υλοποίηση χρησιμοποιείται μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, η BPEL (Business Process Execution Language).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η INTRASOFT International είναι ο ανάδοχος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG TAXUD) για την υλοποίηση συστημάτων του EMCS (έργο EMCS-DEV αξίας ?12 εκατ.), και συμμετέχει σε κοινοπραξία με στόχο την υλοποίηση του έργου e-Customs (έργο Cust-Dev αξίας ευρώ 36 εκατ. - προϋπολογισμός INTRASOFT International ευρώ 15 εκατ.).

Το έργο Cust-Dev θα οδηγήσει τα τελωνεία όλων των χωρών μελών στην πλήρη μεταξύ τους ηλεκτρονική διασύνδεση, ενώ διασυνδεδεμένη προβλέπεται να είναι στο άμεσο μέλλον και η συντριπτική πλειοψηφία των συσχετιζόμενων φορέων (εξαγωγείς, εισαγωγείς, μεταφορείς, κτλ).



Στο χώρο των Τελωνειακών λύσεων η INTRASOFT International δραστηριοποιείται από το 1997 και έκτοτε έχει αναλάβει την υλοποίηση των μεγαλύτερων διευρωπαϊκών τελωνειακών συστημάτων, υλοποιώντας λύσεις στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v