Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 1,44 δισ. € τα κέρδη 2010 (upd)

Στο 23% από 20% αναθεωρεί την εκτίμηση για τη μέση αύξηση της κερδοφορίας της στο διάστημα 2007- 2010 η Alpha Bank, προβλέποντας καθαρά κέρδη 1,4 δισ. ευρώ το 2010, ενώ αναμένει σημαντική ενίσχυση της συμβολής της Ν.Α. Ευρώπης και επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης. Όλα τα βασικά σημεία του αναθεωρημένου Business plan.

Alpha Bank: Στα 1,44 δισ. € τα κέρδη 2010 (upd)
Στο 23% από 20% αναθεωρεί την εκτίμηση για μέση αύξηση της κερδοφορίας της στα έτη 2007- 2010 η Alpha Bank, στο πλαίσιο της παρουσίασης του business plan της τράπεζας, στο 4ο Capital Markets Day στο Λονδίνο.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση ”η επίτευξη των στόχων δεν προϋποθέτει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και υποστηρίζεται από την ισχυρή κεφαλαιακή βάση και τη δυναμική της κερδοφορίας του Ομίλου”.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Δ. Μαντζούνης μαζί με τους Γενικούς Διευθυντές του Ομίλου και τους Εντεταλμένους Γενικούς Διευθυντές για την Τραπεζική Ιδιωτών και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς επίσης και τους Country Managers των χωρών Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Κύπρου.

Τα βασικότερα σημεία του Επικαιροποιημένου Σχεδίου Agenda 2010 συνοψίζονται στα εξής:

* Καθαρά κέρδη πλέον των Ευρώ 1.400 εκατ. το 2010, που αντιστοιχούν σε μέση ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών ανά μετοχή κατά 23% για την περίοδο 2007-2010 (έναντι 20% στην Agenda 2010) και σε επίτευξη αποδόσεως ιδίων κεφαλαίων 30% (έναντι 28%).

* Ενίσχυση της συμβολής των εργασιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στα κέρδη του Ομίλου σε 30% το 2010 (από 25%).

* Επιτάχυνση της πιστωτικής επεκτάσεως με συνακόλουθη μέση ετήσια αύξηση του σταθμισμένου για κινδύνους ενεργητικού κατά 20%.

* Ο ενδιάμεσος στόχος κερδοφορίας για το 2009 προσδιορίζεται σε Ευρώ 1.150 εκατ.

Η Alpha Bank σημειώνει ότι η επίτευξη των στόχων δεν προϋποθέτει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και υποστηρίζεται από την ισχυρή κεφαλαιακή βάση και τη δυναμική της κερδοφορίας του Ομίλου.

---Τα σχέδια για ΝΑ Ευρώπη και Ελλάδα

Για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, το αναθεωρημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Alpha Bank προβλέπει δημιουργία χαρτοφυλακίου δανείων 18 δισ. ευρώ μέχρι το 2010, ενώ, λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδιαζόμενη αύξηση της δυναμικότητας του Δικτύου από 403 καταστήματα στο τέλος του 2007 σε 1.010 στο τέλος του 2010 (ήτοι 240 επιπλέον Καταστήματα από αυτά που προέβλεπε η Αgenda 2010), ο στόχος για δάνεια μέχρι το τέλος της δεκαετίας αυξάνεται σε τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ.

Αντιστοίχως, η προ φόρων κερδοφορία ύψους 400 εκατ. ευρώ από τις εργασίες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναθεωρείται σε 550 εκατ. ευρώ αντικατοπτρίζοντας την διεύρυνση των στοιχείων του ενεργητικού.

Στο τέλος της δεκαετίας, η Alpha Bank προσβλέπει στην κατάκτηση μεριδίου αγοράς μεγαλύτερου του 10% στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με ηγετική θέση στις επιμέρους αγορές.

Οσον αφορά την ελληνική αγορά, επιδιώκεται η αύξηση της κερδοφορίας των εργασιών λιανικής τραπεζικής και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες όπως ο ανασχεδιασμός του τομέα καταναλωτικής πίστης, η εισαγωγή νέων προϊόντων για την προσέλκυση αποταμιευτικών κεφαλαίων και η επιλεκτική επέκταση του Δικτύου, το οποίο θα αριθμεί 536 καταστήματα στο τέλος του 2010.

Παράλληλα, η Alpha Bank προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών στην τραπεζική επιχειρήσεων και ειδικότερα σε αύξηση του μεριδίου αγοράς στον τομέα των μεσαίων επιχειρήσεων, όπου οι δυνατότητες πωλήσεων έχουν ενισχυθεί σημαντικά με τη λειτουργία των Επιχειρηματικών Κέντρων.

---Επιβεβαιώνονται οι δυνατότητες του ομίλου

Με την ευκαιρία της σημερινής Επενδυτικής Ημερίδας, ο Δημήτριος Π. Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank δήλωσε:

”Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών ενισχύουν τη θέση μας στην ελληνική αγορά και επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες του Ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξη που θα μας οδηγήσει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πέραν του αρχικά προβλεπόμενου 10%.

Η σημαντική αύξηση των νέων χρηματοδοτήσεων και καταθέσεων πελατείας σε όλες τις χώρες το 2007, μας οδηγεί στην αύξηση των

επενδύσεών μας για επέκταση του Δικτύου ώστε να διαθέτουμε 1.500 Καταστήματα μέχρι το τέλος του 2010.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε συστηματικά αξία για τους Μετόχους μας βασιζόμενοι στις σημαντικά αυξημένες δυνατότητες πωλήσεων.

Αυτό θα το επιτύχουμε με τη συνεχή προώθηση καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και την αποδεδειγμένη προσήλωσή μας στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου, στον εξορθολογισμό του κόστους και στην ποιότητα του Προσωπικού.”

Επιταχύνει τις επενδύσεις στο δίκτυο -Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση

Σε επιτάχυνση του σχεδιασμού ενίσχυσης του δικτύου υποκαταστημάτων της σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη έως το 2010 στοχεύει η Alpha Bank, όπως σημείωσε η διοίκηση της τράπεζας στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναθεωρημένου business plan 2008-10 στο Λονδίνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Δημήτρης Μαντζούνης, σημείωσε πως ο όμιλος έχει δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη και αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πέραν του αρχικά προβλεπόμενου 10% και παράλληλα, περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντζούνη, η Alpha Bank επιταχύνει τις επενδύσεις στο δίκτυο υποκασταστημάτων, θέτοντας στόχο τα 1.500 έως το τέλος του 2010.

Ειδικότερα, στόχος είναι ένα δίκτυο 1.010 υποκαταστημάτων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και 536 υποκαταστημάτων στην ελληνική επικράτεια.

Στο μετωπο των εξαγορών, η διοίκηση της τράπεζας σημείωσε πως δεν σχεδιάζει πιθανές εξαγορές που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση κεφαλαίου, ενώ εξετάζεται στενά η αγορά της Ουκρανίας αλλά όχι και της Τουρκία λόγω της αρνητικής αντιμετώπισης στην συμμετοχή ξένων σε εγχώριες τράπεζες.

O οικονομικός διευθυντής του ομίλου, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος σημείωσε ότι έχει οικονομική έννοια για τον όμιλο να επιταχύνει τον οικονομικό του σχεδιασμό, αναφέροντας ότι ο νέος στόχος είναι το άνοιγμα 600 υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, 250 περισσότερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι αναμένεται το άνοιγμα περισσότερων από 200 υποκαταστήματα το 2008 και το 2009.

Ως εκ τούτου, το δίκτυο της τράπεζας το 2010 στην περιοχή θα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο από το τρέχον και ”4 φορές πιο αποδοτικό”, όπως υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η τράπεζα δεν έχει ανάγκη την αύξηση κεφαλαίου για τη στήριξη των οικονομικών της στόχων.

* Δείτε τα βασικά σημεία του αναθεωρημένου business plan στη δεξιά στήληΣυνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v