Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Στο στόχαστρο η αγορά των ΗΠΑ

”Άνοιγμα” στην αγορά των ΗΠΑ εξετάζει η Vivartia η οποία βολιδοσκοπεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν για επέκτασή της στη χώρα. Εκτός των ΗΠΑ βολιδοσκοπεί ευκαιρίες που υπάρχουν και σε άλλες αγορές, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με 3 εταιρίες

Vivartia: Στο στόχαστρο η αγορά των ΗΠΑ
”Άνοιγμα” στην αγορά των ΗΠΑ εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Vivartia η οποία βολιδοσκοπεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν για επέκτασή της στη χώρα.

Αν και επισήμως η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τη συγκεκριμένη πληροφορία, στελέχη του ομίλου σημείωναν ότι η ”είσοδος” στις ΗΠΑ είναι μέσα στα πλάνα του ομίλου, χωρίς ακόμη πάντως να είναι σε θέση να προσδιορίσουν πως και πότε θα γίνει αυτό, αφού η συγκεκριμένη ιδέα όπως σημείωναν δεν είναι ακόμη ώριμη.

Εκτός των ΗΠΑ, η Vivartia βολιδοσκοπεί ευκαιρίες που υπάρχουν και σε άλλες αγορές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους βασικούς κλάδους της. Δύο από τις τρεις εταιρείες που ”κοιτάζει” δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και ειδικότερα στους κλάδους της μαζικής εστίασης και των αρτοποιημάτων ενώ η τρίτη που είναι ελληνική δραστηριοποιείται στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της Vivartia και αφορά την πενταετία 2008-2012 προβλέπει επενδύσεις για εξαγορές και ανάπτυξη ύψους 800 εκατ. ευρώ. Τα προς επένδυση κεφάλαια, θα κατευθυνθούν σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται σήμερα η εταιρεία και θα εστιαστούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εντός και εκτός των ελληνικών τειχών.

Εκτός από το υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα, ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι στόχοι της διοίκησης για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Vivartia την ερχόμενη πενταετία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξελίξεως μεγεθών (guidance) η εταιρεία υπολογίζει να πετύχει την περίοδο 2008-2012 μέση ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20,8% ,του EBITDA 23,8%, και των κερδών ανά μετοχή 24,9% ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται να αυξάνεται σταδιακά και να φθάσει το 19,6% το 2012.

Αλεξ. Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v