Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Στο στόχαστρο η λοταρία του New Jersey

Intralot και GTech είναι οι μοναδικοί ”μνηστήρες” για την διαχείριση της λοταρίας της πολιτείας του New Jersey των ΗΠΑ. H Scientific Games, η οποία στάθηκε αφορμή προ διετίας να ακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός ύψους 107 εκατ. δολαρίων, δεν κατέθεσε τελικώς προσφορά στον νέο διαγωνισμό που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Intralot: Στο στόχαστρο η λοταρία του New Jersey
Intralot και GTech είναι οι μοναδικοί ”μνηστήρες” για την διαχείριση της λοταρίας της πολιτείας του New Jersey των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Star Ledger, η Scientific Games, η οποία στάθηκε αφορμή προ διετίας να ακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός ύψους 107 εκατ. δολαρίων, δεν κατέθεσε τελικώς προσφορά στον νέο διαγωνισμό που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το 2005, όταν κατατέθηκαν για πρώτη φορά οι προσφορές για το πενταετές συμβόλαιο, η GTech υπέβαλε προσφορά 142,5 εκατ. δολαρίων, ενώ η Scientific Games προσέφερε 75 εκατ. δολάρια για την ανάληψη της διαχείρισης της λοταρίας.

Η πολιτεία του New Jersey διενήργησε δεύτερο γύρο προσφορών για τους δυο ”μνηστήρες” και η GTech μείωσε την προσφορά της στα 107 εκατ. δολάρια, ενώ η Scientific Games διατήρησε αμετάβλητη την προσφορά των 75 εκατ. δολαρίων.

Η πολιτεία επέλεξε τελικώς την GTech, παρά το ότι η προσφορά της ήταν υψηλότερη, με αποτέλεσμα η Scientific Games να προσβάλει την απόφαση.

Έτσι, η πολιτεία αποφάσισε να ακυρώσει εκείνον τον διαγωνισμό και να διενεργήσει έναν νέο, αφού έκρινε πως θα ήταν δύσκολο να πεισθεί το κοινό ότι δεν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων.

Οι αξιωματούχοι της πολιτείας του New Jersey δεν δημοσιοποίησαν τα ποσά των προσφορών που υπεβλήθησαν αυτή τη φορά, ενώ ευελπιστούν πως η σχετική συμφωνία θα ”κλείσει” μέχρι τον Απρίλιο φέτος.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v