Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Υπό μελέτη οι αυξήσεις τιμολογίων

Αυξήσεις που θα κινηθούν αισθητά πάνω από τον πληθωρισμό ενδέχεται να ζητήσει η ΕΥΔΑΠ, λόγω και του αυξημένου κόστους που προκαλεί η λειτουργία της β΄ φάσης του έργου της Ψυττάλειας. Ωστόσο προς το παρόν το θέμα των αυξήσεων βρίσκεται υπό μελέτη.

ΕΥΔΑΠ: Υπό μελέτη οι αυξήσεις τιμολογίων
Στο στάδιο της εκπόνησης νέων τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΥΔΑΠ, καθώς τα στοιχεία κόστους, κατόπιν και της λειτουργίας της β΄ φάσης της Ψυττάλειας (οι δαπάνες της οποίας επιβαρύνουν πλέον την εταιρία) αλλάζουν τα δεδομένα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πλέον πιθανό ότι θα ζητηθούν αυξήσεις πέρα από το ύψος του πληθωρισμού, ασχέτως αν τελικά η κυβέρνηση επιλέξει μια οδό ”κλιμακούμενης αναπροσαρμογής”, όπως έπραξε και στην περίπτωση της ΔΕΗ.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ΕΥΔΑΠ έχει ανάγκη μια σημαντική αύξηση στο μέσο τιμολόγιο, προκειμένου να προωθήσει και τα επενδυτικά της προγράμματα, ενώ τρίτοι παρατηρητές επισημαίνουν με νόημα ότι τυχόν σημαντική αύξηση των τιμολογίων θα βελτιώσει την αποδοτικότητα μιας εταιρίας που ενδεχομένως να λάβει προτεραιότητα στη διάθεση πακέτου μετοχών, είτε απευθείας από το Δημόσιο είτε και από την πλευρά της Αγροτικής Τράπεζας που κατέχει περίπου το 10% της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v