Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πιθανή και τρίτη συμφωνία συνεργασίας

Σταθερά προσανατολισμένη στην πολιτική των συνεργασιών με τρίτους θα παραμείνει η ΔΕΗ, δηλώνει ο κ. Τ. Αθανασόπουλος, μία ημέρα μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Χαλυβουργική. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα και τρίτη συμφωνία μετά τη Χαλυβουργική και τη RWE.

ΔΕΗ: Πιθανή και τρίτη συμφωνία συνεργασίας
της Χρύσας Λιάγγου

Σταθερά προσανατολισμένη στην πολιτική των συνεργασιών με τρίτους θα παραμείνει η ΔΕΗ, δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, μία ημέρα μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Χαλυβουργική για την κατασκευή μονάδας 880 MW.

Οι δηλώσεις του κ. Αθανασόπουλου έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της πίτας της ΔΕΗ, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια. Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι οι συνεργασίες ενισχύουν τη θέση της ΔΕΗ στην αγορά και άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και τρίτη συμφωνία συνεργασίας.

Διευκρίνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων στην Επιχείρηση, ενώ σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, εμμένοντας με τον τρόπο αυτόν στη διεκδίκηση συνολικής αύξησης 21,5% το 2008, έναντι 15% που έχει διασφαλίσει ήδη με υπουργική απόφαση.

Το 2008 θα είναι σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο έτος-ορόσημο για τη ΔΕΗ δυναμικής ανάπτυξης και προώθησης των επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη Χαλυβουργική δείγμα ενίσχυσης του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι θετικό που εισέρχονται και νέοι όμιλοι στην αγορά. Τόνισε ότι προχωράει βήμα-βήμα η απελευθέρωση και προέβλεψε ότι η αγορά αυτή πολύ σύντομα θα ακολουθήσει την πορεία της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.

Από πλευράς της ΓΕΝΟΠ ο πρόεδρος κ. Νίκος Αθανασόπουλος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση. Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ θα έχει στις 17:00 συνάντηση για όλα αυτά τα θέματα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v