Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Συμβόλαιο με τη Λοταρία Ν. Καρολίνας

Η θυγατρική της Intralot στην Αμερική, Intralot USA, αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Λοταρία της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Η μετάβαση στο νέο σύστημα της Intralot έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2008. Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών.

Intralot: Συμβόλαιο με τη Λοταρία Ν. Καρολίνας
Η θυγατρική της Intralot στην Αμερική, Intralot USA, αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Λοταρία της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ (South Carolina Education Lottery - SCEL) για την προμήθεια του κεντρικού on line συστήματος λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών, εφαρμογών παιχνιδιών αλλά και των απαραίτητων υποστηρικτικών υπηρεσιών, επιβεβαιώνοντας αποκλειστικό δημοσίευμα του euro2day.gr με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα της Intralot έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2008, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι 7ετούς ισχύος με δυνατότητα ανανέωσης τριών ετών, ενώ η αξία της θα ανέλθει συνολικά στα 67,8 εκατ. δολάρια.

Το πέμπτο κατά σειρά αυτό έργο της Intralot στην Αμερική αφορά στην παροχή του ολοκληρωμένου on line συστήματος διαχείρισης παιχνιδιών LOTOS και στην προμήθεια των νέων πολυδύναμων τερματικών μικρού μεγέθους, microLOT. Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Intralot ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση της Λοταρίας του Νέου Μεξικού, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη δραστηριοποίησή της στην απαιτητική και τεχνολογικά προηγμένη αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Intralot θα εγκαταστήσει αρχικά 3.800 τερματικά CORONIS microLOT σε αντίστοιχα σημεία πώλησης τυχερών παιχνιδιών στην πολιτεία, μαζί με 1.800 ελεγκτές δελτίων (ticket checkers), καθώς και LCD οθόνες πελάτη και οθόνες απεικόνισης αποτελεσμάτων και διαφημιστικών μηνυμάτων.

Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση ενός σύγχρονου δορυφορικού δικτύου για τη διασύνδεση των τερματικών με το κεντρικό σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί στις ειδικά διαμορφωμένες για το έργο εγκαταστάσεις της Intralot στη Νότια Καρολίνα, από όπου θα συντονίζονται και οι άλλες υπηρεσίες που θα προβλέπει η σύμβαση, όπως είναι η εκπαίδευση των πρακτόρων, το marketing, η συντήρηση του δικτύου, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή άμεσης υποστήριξης, η αποθήκευση κ.τ.λ.

Ο κ. Ernie Passailaigue, γενικός διευθυντής της Λοταρίας της Νότιας Καρολίνας δήλωσε: ”Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την προοπτική συνεργασίας μας με την Intralot. Η προσφορά που κατέθεσε αξιολογήθηκε από την επιτροπή μας ως η καλύτερη σε ποιότητα καισε λειτουργικότητα, καθώς και η πιο ανταγωνιστική σε κόστος. Οι δύο αυτές παράμετροι εγγυώνται τη δυνατότητα που θα έχουμε ώστε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερους πόρους στα τοπικά έργα κοινής ωφελείας και κυρίως σε εκείνα που αφορούν στην εκπαίδευση”.

Παρά το γεγονός ότι η Λοταρία της Νότιας Καρολίνας ιδρύθηκε το 2002, κατατάσσεται σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στη 14η θέση στις ΗΠΑ βάσει των συνολικών πωλήσεών της και στη 18η θέση σε κατά κεφαλήν πωλήσεις παγκοσμίως.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της λοταρίας, καταλαμβάνει τη 10η θέση ανάμεσα σε όλες τις αμερικανικές λοταρίες, όσον αφορά στα ποσά που επιστράφηκαν στους πολίτες της μέσω κοινωφελών δράσεων για το 2006, συνεισφέροντας στην πολιτεία πόρους για κοινωφελείς εκπαιδευτικούς σκοπούς που ανέρχονται στο 1,4 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: ”Το νέο αυτό έργο που μας εμπιστεύτηκε η Λοταρία της Νότιας Καρολίνας αποτελεί την πιο εύγλωττη απόδειξη της επάρκειας της Intralot, από άποψη τόσο τεχνολογικών λύσεων όσο και ανταγωνιστικότητας τιμών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προσθέτουμε τη συγκεκριμένη Λοταρία στο πελατολόγιό μας, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ανερχόμενο και δυναμικό οργανισμό, με απρόσκοπτα ανοδική πορεία. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα είναι αμοιβαία επωφελής, προσθέτοντας αξία στην κοινωνία της Νότιας Καρολίνας αλλά και στην Intralot”.



Ο κ. Tom Little, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής INTRALOT USA, είπε: ”Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το έργο. Ο διαγωνισμός ήταν εξαρχής μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία, καθώς κινήθηκε σε πιο ευέλικτο πλαίσιο, ζητώντας από τους δυνητικούς προμηθευτές να καταθέσουν προσφορές για ένα Πρώτης Τάξεως Σύστημα”.

Το σύστημα που προτάθηκε από την Intralot επιλέχθηκε τελικά ανάμεσα από όλους τους μεγάλους προμηθευτές του κλάδου. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα παρέχουμε τη διαχειριστική μας αριστεία, σε συνδυασμό με την κορυφαία τεχνολογία μας, στη Λοταρία της Νότιας Καρολίνας, η διοίκηση της οποίας έχει καταφέρει να την εντάξει στις μεγαλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες λοταρίες στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Είμαστε επίσης υπερήφανοι που θα εξοπλίσουμε όλα τα σημεία πώλησης με τα νέας γενιάς τερματικά microLOT. Το έργο, τέλος, επιβεβαιώνει τη ρητή δέσμευση της Intralot για τη διάθεση περισσότερων πόρων στην έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογίας, που ως στόχο έχει την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της αγοράς και την περαιτέρω ανάπτυξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της εταιρίας μας”.

---Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Περιορισμένη επίδραση θα έχει στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Intralot το νέο συμβόλαιο για τη Λοταρία της Ν. Καρολίνας εκτιμά η Eθνική – P&K, τονίζοντας ωστόσο ότι ανοίγει το δρόμο για την εταιρία να διεκδικήσει διαγωνισμούς σε άλλες αμερικανικές Πολιτείες, μεταδίδει η Thomson Financial.

Όπως εκτιμά ο αναλυτής της χρηματιστηριακής, Γ. Βιττοράκης, από το 2009 το συμβόλαιο θα συμβάλλει στα έσοδα 6,9 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της Intralot θα ενισχυθούν κατά λιγότερο από 0,4%.

Η τιμή – στόχος εκτιμάται πως θα αυξηθεί 0,07 ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα της λοταρίας της Ν. Καρολίνας διαμορφώνονται στα 1,144 δισ. δολάρια ετησίως έναντι 155 εκατ. δολαρίων της Πολιτείας του Ν. Μεξικό.

Σύμφωνα με τον κ. Βιττοράκη το συμβόλαιο που κέρδισε η Intralot θα ανοίξει το δρόμο ώστε να ”χτυπήσει” η εταιρία τους επικείμενους διαγωνισμούς για τις Λοταρίες του N. Jersey και του Ohio, των οποίων τα έσοδα προσεγγίζουν τα 2,406 δισ. δολάρια και 2,222 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v