Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exodus: Πρώτη θέση στις εταιρίες της Ν. Οικονομίας

Τη πρώτη θέση κατέλαβε η Exodus, μέσα από 30 ελληνικές επιχειρήσεις της Νέας Οικονομίας, βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών. Η εταιρία, συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, αναμένει τα αποτελέσματα του 2002 να είναι ικανοποιητικά παρά τη κρίση στην αγορά πληροφορικής.

Exodus: Πρώτη θέση στις εταιρίες της Ν. Οικονομίας
Τη πρώτη θέση στο κατάλογο των 30 πλέον επιτυχημένων ελληνικών επιχειρήσεων της Νέας Οικονομίας, βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών, κατέλαβε η εταιρία Exodus, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας, που είναι συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, ανήλθαν στα 2.172,59 χιλ. ευρώ, έναντι 2.104,18 χιλ. ευρώ του προηγούμενου έτους και ο τζίρος της έφτασε τα 5.660,23 χιλ. ευρώ, έναντι 5.015,41 χιλ. ευρώ το 2000. Επίσης τα αποτελέσματα του 2002 αναμένεται να είναι ικανοποιητικά παρά την κρίση της αγοράς πληροφορικής.

Ο κ. Β. Τραπεζάνογλου, Πρόεδρος της Exodus, δήλωσε ότι ”παρά την κρίση που περνάει ο κλάδος, η εταιρία, όχι μόνον είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά, το βασικότερο, συνέχισε να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη και προσφορά πρωτοποριακών λύσεων και στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στοχεύοντας να διεισδύσει σε νέες αγορές”.

Ο κ. Γ. Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Exodus, εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις ανάπτυξης των εργασιών της εταιρείας, ανέφερε: ”η Exodus επεκτείνει τις δραστηριότητές της προωθώντας πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής. Ενδεικτικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού επιχειρείν, προωθεί στον τραπεζικό κλάδο το σύστημα διαχείρισης καθυστερημένων οφειλών ”e-collect” και το ”P.T.S.” σύστημα παρακολούθησης της εκτέλεσης επιχειρησιακού σχεδίου δράσης. Επίσης, διαθέτει ολοκληρωμένο περιβάλλον για παρακολούθησης περιστατικών φροντίδας υγείας ”i-care”. Παράλληλα, με το νέο της προϊόν ”Δικτυακή Πόλη” παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες σε πληροφορίες και υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δίνοντας έμφαση στον τομέα του e-government, η EXODUS ολοκλήρωσε στην διάρκεια του 2002, μια σειρά από έργα στο δημόσιο τομέα, όπως τις διαδικτυακές εφαρμογές με προϊόντα e-learning για τη CEDEFOP και την εφαρμογή για infopoints για τη Βουλή των Ελλήνων”.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες και συμμαχίες, η Exodus προχώρησε σε συμφωνίες με εταιρίες ηγέτες στο χώρο τους. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι συνεργασίες με την Planet Ernst & Young, στοχεύοντας στην από κοινού δραστηριοποίηση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την Ericsson για την ανάπτυξη και προώθηση λύσεων στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, με την Alfaware για την προώθηση προϊόντων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την Μellon Technologies για την ανάπτυξη και υποστήριξη λογισμικού διαχείρισης καθυστερημένων οφειλών, καθώς και με την Λαμπιρίτης Group (Κύπρος), η οποία θα λειτουργήσει ως integrator με σκοπό την προώθηση προϊόντων και λύσεων της Exodus στην Κυπριακή αγορά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μέχρι τώρα επενδύσεις σε προϊόντα και οι συνεργασίες επιτρέπουν στην Exodus να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στα έργα του Γ’ ΚΠΣ, αλλά και ευρύτερα στην αγορά Πληροφορικής.

Τέλος, η Exodus από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, προσφέρει ”λύσεις” για κερδοφόρο ηλεκτρονικό επιχειρείν, όπως: Διαδικτυακές εφαρμογές (Web Applications), συστήματα επικοινωνίας και πληροφόρησης για το εσωτερικό του οργανισμού (Intranets) ή για το δίκτυο συνεργατών (Extranets), συστήματα εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή (e-Learn), συστήματα ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών (Business Intelligence), συστήματα υποστήριξης εισπράξεων (e-Collect) και Εταιρικές ή θεματικές παρουσιάσεις σε CD ROMS - Infopoints. Το πελατολόγιο της Exodus περιλαμβάνει δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως: Τράπεζα Πειραιώς, Boutari, BP, Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v