Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Σχολιασμός δημοσιεύματος

Διευκρινίσεις αναφορικά με το σκοπό της εταιρίας, παρέχει η ΕΥΑΘ, σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε δικτυακό τόπο στις 27/12/07.

ΕΥΑΘ: Σχολιασμός δημοσιεύματος
Διευκρινίσεις αναφορικά με το σκοπό της εταιρίας, παρέχει η ΕΥΑΘ, σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου και συγκεκριμένα του συντάκτη κ. Θανάση Παπαδή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα ”CAPITAL.gr”.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της ΕΥΑΘ (2937/2001), όπως αποτυπώθηκε και στο άρθρο 4, παρ. 1γ του πρώτου καταστατικού της (ΕΓΑ/606/26.7.2001) και ασφαλώς διατηρείται και στο εν ισχύ σήμερα καταστατικό της εταιρίας (άρθρο 4, παρ 1γ), σκοπός της ΕΥΑΘ, μεταξύ των άλλων, είναι η παροχή πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ιδίως μέσω των δικτύων υδρεύσεως και αποχετεύσεως.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στο άρθρο 17 της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΥΑΘ και του Ελληνικού δημοσίου.

Επιπρόσθετα, για την επίτευξη των σκοπών της η ΕΥΑΘ δύναται (α) να συνάπτει παντός είδους συμβάσεις, (β) να συνιστά εταιρίες ή κοινοπραξίες ή να συμμετέχει σε επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εντός ή εκτός Ελλάδος.

Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ (αρ. αποφ. 310/06) αποφάσισε (α) Την διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών της εταιρίας, με στόχο την συμμετοχή της με κάθε δόκιμο τρόπο στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ), (β) Την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ για όλες τις σχετικές ενέργειες.

Η εν λόγω στρατηγική απόφαση εκδόθηκε μετά από εισήγηση του κ. Σκόδρα, με σκοπό την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος που διαθέτει σήμερα η εταιρία πιστεύοντας ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε συνέχεια της ως άνω στρατηγικής απόφασης το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ (αρ. αποφ. 529/23-10-2007) αποφάσισε την ανάθεση στην εξειδικευμένη εταιρία ERICSSON την παροχή υπηρεσιών συμβούλου (κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου) για την ανάπτυξη υποδομών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ΕΥΑΘ στον τομέα της ευρυζωνικότητας.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού πλάνου προβλέπεται να είναι δύο μήνες (2) από την έναρξη που τοποθετείται στις 8 / 1 /2008.

Στα πλαίσια των παραπάνω στρατηγικών αποφάσεων του Δ.Σ., η ΕΥΑΘ διερευνά τις δυνατότητες ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης και συνεργασίας με παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποιο οριστικό αποτέλεσμα.

Όπως και σε προγενέστερες ανακοινώσεις μας (15-2-2007, 17-10-2006) για το ίδιο θέμα έχουμε αναφέρει, η έκβαση της διερεύνησης δεν είναι, και δεν μπορεί να θεωρείται, δεδομένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v