Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στο 1,8 δισ. ευρώ το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Στα 1,8 δισ. ευρώ θα ανέλθει το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, το 66% του οποίου θα κατευθυνθεί στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική της εταιρίας για εξωστρέφεια, δήλωσε ο δ.σ. του ομίλου Αθ. Καραχάλιος.

ΕΛΠΕ: Στο 1,8 δισ. ευρώ το αναπτυξιακό πρόγραμμα
Στα 1,8 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το πενταετές αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Αθανάσιου Καραχάλιου.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Καραχάλιος, κατά την διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας στο ευρύ επενδυτικό κοινό, η στρατηγική της εταιρίας χαρακτηρίζεται από ”εξωστρέφεια”, καθώς το 66% των επενδυτικών κεφαλαίων προορίζεται για τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, ενώ το υπόλοιπο 34% προορίζεται για τις δραστηριότητες του ομίλου στο εσωτερικό.

Όπως άλλωστε σημείωσε ο ίδιος ποσοστό που τείνει να ξεπεράσει το 25% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου αφορά στις διεθνείς πωλήσεις και εξαγωγές. Σε ό,τι αφορά στα χημικά, μετά την ολοκλήρωση της μονάδας παραγωγής πολυπροπυλενίου στην Θεσσαλονίκη, οι εξαγωγές του ομίλου διεθνώς έφθασαν το 50% των πωλήσεων.

Επιπροσθέτως, επισημάνθηκε η σταθεροποίηση των δικτύων της εταιρίας στο εξωτερικό και ειδικά στη ΝΑ Ευρώπη μέσω πωλήσεων προϊόντων πετρελαίου, που φθάνουν πλέον μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Κατά την διάρκεια της ίδιας παρουσίασης ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γεώργιος Μωραΐτης, ανέπτυξε τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της εταιρίας, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε την μετατροπή της εταιρίας σε καθετοποιημένη ενεργειακή επιχείρηση με τη διεύρυνση του φάσματος των παραγόμενων ενεργειακών προϊόντων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ενισχύθηκαν κατά 29,5% και ανήλθαν σε 85,5 εκατ. ευρώ, έναντι 66 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα τα προ φόρων κέρδη του ομίλου κατά το εξεταζόμενο διάστημα αυξήθηκαν κατά 57,5% και ήταν 121,9 εκατ. ευρώ έναντι 77,4 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v