Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαίνια της Κλινικής Δάφνης από το Ιατρικό Αθηνών

Tα εγκαίνια της Κλινικής Δάφνης, που αποτελεί, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο και μοναδικό στη χώρα εξειδικευμένο νεφρολογικό κέντρο, πραγματοποίησε ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών.

Εγκαίνια της Κλινικής Δάφνης από το Ιατρικό Αθηνών
Tα εγκαίνια της Κλινικής της Δάφνης πραγματοποίησε ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στη χώρα εξειδικευμένο νεφρολογικό κέντρο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Κλινική διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και είναι στελεχωμένη με απόλυτα εξειδικευμένους κορυφαίους στον τομέα τους επιστήμονες και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου κατάρτισης.

Με συνολική δυναμικότητα άνω των 100 κλινών, διαθέτει 75 κύριες θέσεις αιμοκάθαρσης, 15 εφεδρικές και 5 κίτρινες και έχει τη δυνατότητα για διενέργεια σε ετήσια βάση πάνω από 250.000 αιμοκαθάρσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις αιμοκάθαρσης είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας και επιστήμης σε συνδυασμό με όλες εκείνες τις ανέσεις της καθημερινότητας, όπως ατομική τηλεόραση και τηλέφωνο.

Παράλληλα, οι άνετοι χώροι αναμονής για τους ασθενείς και συνοδούς τους περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, ΗΟΜΕ cinema, επιτραπέζια παιχνίδια, μπιλιάρδα, πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη, ημερήσιο και περιοδικό τύπο, αίθουσα γυμναστικής κ.λ.π. και τέλος υγιεινά γεύματα και snacks υπό την επιμέλεια ειδικών διαιτολόγων.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή έναρξης της λειτουργίας της Πρότυπης Νεφρολογικής Μονάδας, ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια του ομίλου Ιατρικού Αθηνών να συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θέτοντας την Κλινική στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δίδοντας υπεραξίες στις δυνατότητες φιλοξενίας και νεφροπαθών επισκεπτών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τέλος, στις δυνατότητες και την κοινωνική προσφορά της μοναδικής αυτής μονάδας αναφέρθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος, που τέλεσε και τον Αγιασμό καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων νεφροπαθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v