Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αναβλήθηκε η συζήτηση για συνεργασία με RWE

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρία RWE, που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Η διοίκηση της Επιχείρησης υποχρεώθηκε να αναβάλει τη σχετική συζήτηση, έπειτα από πίεση που ασκήθηκε από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Αναβλήθηκε η συζήτηση για συνεργασία με RWE
της Χρύσας Λιάγγου

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρία RWE, που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Η διοίκηση της Επιχείρησης υποχρεώθηκε να αναβάλει τη σχετική συζήτηση, έπειτα από πίεση που ασκήθηκε από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συνδικαλιστές της οποίας εισήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης με διάθεση να μην αποχωρήσουν εάν η διοίκηση δεν αποσύρει την εισήγηση, πράγμα που τελικώς υποχρεώθηκε να πράξει.

Η εισήγηση θα επανέλθει στο Δ.Σ. του Ιανουαρίου του 2008.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στον έντονο διάλογο που ακολούθησε, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κατήγγειλε την κίνηση του κ. Αθανασόπουλου, ως κίνηση εχθρική προς τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου όπου παράγονται οι λιγνίτες.

Εάν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία τότε, θα αντικατασταθούν οι λιγνίτες και η ΔΕΗ θα γίνει υποκατάστημα της RWE, επισημαίνει.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κατηγόρησε και κατέκρινε το ΔΣ γιατί δεν προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό και προσπαθεί να περάσει τη συμφωνία με την RWE με πλάγιους και νομικά ευάλωτους τρόπους.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ διεμήνυσε στα μέλη του Δ.Σ. ότι θα έχουν ακόμη και ποινικές ευθύνες και τους υπενθύμισε ότι και σε άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν παλαιότερα βιαστικά πριν τις γιορτές πήγαν στον Εισαγγελέα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -ΚΗΕ διαμηνύει στον κ. Αθανασόπουλο ότι με τις ενέργειές του για την RWE, για τον ενεργειακό σχεδιασμό και για το διαμελισμό της Επιχείρησης παραβίασε τις συμφωνίες που έκανε με την Ομοσπονδία και ως εκ τούτου είναι αφερέγγυος ως συνομιλητής

---Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε σήμερα 20/12/2007 την αναβολή της συζήτησης σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΗ-RWE για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιανουάριου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v