Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ: Κατά μια εβδομάδα παρατείνεται η προθεσμία

Παρατείνεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία (έληγε στις 20 Σεπτεμβρίου) για την υποβολή προτάσεων μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ.

ΔΕΠΑ: Κατά μια εβδομάδα παρατείνεται η προθεσμία
Κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα παρατείνεται η προθεσμία, η οποία έληγε στις 20 Σεπτεμβρίου, για την υποβολή μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ.

Η παράταση αυτή θα δοθεί για να γίνει η τροποποίηση του τέταρτου κριτηρίου της προκήρυξης, που προβλέπει ότι, ακόμα και σε ομάδα επενδυτών (κοινοπρακτικό σχήμα) που πιθανόν υποβάλουν προσφορά για την εξαγορά του ποσοστού της ΔΕΠΑ, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει ”να πληρούν τα κριτήρια οικονομικού μεγέθους που τέθηκαν πιο πάνω” δηλαδή η καθαρή θέση τους ( όλων των επενδυτών) πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την καθαρή θέση της ΔΕΠΑ η οποία στις 31/12/2001 ανερχόταν στα 949.807.031 ευρώ.

Ο όρος αυτός, καθιστούσε αδύνατη την συμμετοχή - ακόμα και στα πλαίσια κοινοπραξίας - οποιασδήποτε ελληνικής ενεργειακής επιχείρησης, αφού δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια που τίθενται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Έτσι, αναμένεται να αντικατασταθεί με όρο ότι, μόνο ο επικεφαλής της κοινοπραξίας (αυτός που θα κατέχει το 51%) θα πρέπει να πληροί τον όρο περί μεγαλύτερης καθαρής θέσης από αυτή της ΔΕΠΑ.

Η απόφαση για την παράταση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και της τροποποίησης του τέταρτου κριτηρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όρος αυτός, τέθηκε περισσότερο από λάθος, παρά από σκοπιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v