Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προωθεί εισήγηση για συνεργασία με RWE

Τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρία RWE προωθεί η διοίκηση της ΔΕΗ, παρά τα αντιθέτως δηλούμενα μέχρι στιγμής. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. η ΔΕΗ αναμένεται να καταθέσει εισήγηση για να εξεταστεί η από κοινού κατασκευή με την RWE δύο λιθανθρακικών μονάδων.

ΔΕΗ: Προωθεί εισήγηση για συνεργασία με RWE
της Χρύσας Λιάγγου

Τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρία RWE προωθεί η διοίκηση της ΔΕΗ, παρά τα αντιθέτως δηλούμενα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένεται να καταθέσει εισήγηση για να εξεταστεί η από κοινού κατασκευή με την RWE δύο λιθανθρακικών μονάδων ισχύος 800 MW.

Ως πιθανοί χώροι εγκατάστασης αναφέρονται οι περιοχές του Βόλου, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Η ΔΕΗ θα συμμετέχει στις δύο μονάδες με ποσοστό 49% και η RWE με ποσοστό 51%, ενώ θα έχει και το management.

Οι δύο μονάδες δεν περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της ΔΕΗ που προβλέπει την εγκατάσταση 3.600 MW για την αντικατάσταση παλαιάς ισχύος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πιθανή συνεργασία με την RWE αφορά στη δυνατότητα της Επιχείρησης για την απόκτηση πρόσθετης ισχύος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση εξετάζει αντίστοιχες προτάσεις συνεργασίας και με άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου.

Στο μεταξύ, μέσα στον Ιανουάριο ξεκινά και η υλοποίηση του προγράμματος αντικατάστασης των παλαιών μονάδων με νέες, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.

Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται η έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας φυσικού αερίου της χώρας, συνολικής ισχύος 800 MW στη Μεγαλόπολη, τον Φεβρουάριο αναμένονται οι διακηρύξεις για τους διαγωνισμούς δύο λιθανθρακικών μονάδων, ισχύος 700-800 MW στο Αλιβέρι και στη Λάρυμνα.

Επίσης, τον Μάρτιο αναμένεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Μελίτης ΙΙ στη Φλώρινα, ισχύος 450 MW, και τον Ιούλιο ο διαγωνισμός για τη νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας, ισχύος 450 MW, με πρώτη ύλη τον λιγνίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v