Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Διευκρινήσεις για stock options

Διευκρινήσεις σχετικά με τα προγράμματα διάθεσης μετοχών της (stock options) σε στελέχη της και σε στελέχη συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών διατύπωσε η Frigoglass.

Frigoglass: Διευκρινήσεις για stock options
Διευκρινήσεις σχετικά με τα προγράμματα διάθεσης μετοχών της (stock options) σε στελέχη της και σε στελέχη συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών διατύπωσε η Frigoglass.

Υπενθυμίζεται ότι δια της από 8 Ιουνίου 2007 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας ετέθησαν σε εφαρμογή προγράμματα διάθεσης μετοχών της Εταιρείας (Stock Options) σε στελέχη της καθώς και σε στελέχη συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών με σκοπό να ενθαρρυνθεί η ταύτιση των στελεχών της με τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρείας, καθώς και η εστίασή τους στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Εταιρείας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ανωτέρω Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε η διάθεση 428.870 δικαιωμάτων Stock Options κατ’ ανώτατο όριο, έκαστο των οποίων αντιστοιχεί σε μία (1) κοινή ανώνυμη μετοχή της Εταιρίας.

Η τιμή ασκήσεως ανά μετοχή ανέρχεται για τα μεν 237.857 Δικαιώματα σε 1 Ευρώ ανά μετοχή (”Α’ Πρόγραμμα”), για τα 91.013 Δικαιώματα σε 17,50 Ευρώ ανά μετοχή (”Β’Πρόγραμμα”) ενώ η τιμή ασκήσεως των υπολοίπων 100.000 Δικαιωμάτων καθορίστηκε ότι θα ισούται με τον μέσο όρο της μέσης τιμής κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τις εξήντα (60) τελευταίες εργάσιμες ημέρες, πριν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα τα χορηγεί (”Γ’ Πρόγραμμα”).

Στα πλαίσια των ανωτέρω εγκρίσεων της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, δια της από 8.6.2007 αποφάσεώς του, διέθεσε συνολικά 320.868 Δικαιώματα σε 11 στελέχη της και στελέχη συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, διέθεσε το σύνολο των Δικαιωμάτων του Α’ Προγράμματος (237.857 δικαιώματα) και 83.011 εκ των Δικαιωμάτων του Β’ Προγράμματος.

Οι δικαιούχοι των 237.857 Δικαιωμάτων του Α’ Προγράμματος θα δύνανται να ασκήσουν το Δικαίωμά τους μέχρι ποσοστού 46,0% του συνόλου των ανωτέρω Δικαιωμάτων και με βάση την αναλογία που καθορίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, οποτεδήποτε μετά την ημέρα που χορηγήθηκαν, ήτοι την 8.6.2007 και έως την 17.12.2009.

Μετά την 1.1.2008, θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους μέχρι ποσοστού 28,0% του συνόλου των ανωτέρω Δικαιωμάτων και με βάση την αναλογία που καθορίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τέλος, μετά την 1.1.2009 και μέχρι την 17.12.2009 το αργότερο θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους για οποιοδήποτε αριθμό μετοχών από αυτές για τις οποίες τους έχει χορηγηθεί δικαίωμα προαιρέσεως και εφόσον δεν το έχουν ασκήσει μέχρι τότε με την επιφύλαξη της τυχόν έκπτωσης από το δικαίωμα όπως περιγράφεται αναλυτικά κατωτέρω.

Οι δικαιούχοι των 83.011 Δικαιωμάτων του Β’ Προγράμματος θα δύνανται να ασκήσουν το Δικαίωμά τους ως προς το 1/3 των μετοχών που τους αναλογούν οποτεδήποτε μετά την 8.6.2007. Στη συνέχεια και μετά την 8.6.2008, θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους για ακόμη 1/3 του όλου αριθμού μετοχών που δικαιούνται και εφόσον έχουν ασκήσει το δικαίωμα για το πρώτο 1/3 μόνο μερικώς ή και καθόλου, για οποιοδήποτε υπόλοιπο αυτού.

Τέλος, μετά την 8.6.2009 και μέχρι την 17.12.2012, θα δικαιούνται να ασκήσουν το Δικαίωμά τους για οποιοδήποτε αριθμό μετοχών από αυτές για τις οποίες τους έχει χορηγηθεί το Δικαίωμα και εφόσον δεν το έχουν ασκήσει μέχρι τότε με την επιφύλαξη της τυχόν έκπτωσης από το δικαίωμα όπως περιγράφεται αναλυτικά κατωτέρω.

Δικαιώματα τα οποία έχουν ωριμάσει κατά τα ανωτέρω (αλλά δεν έχουν λήξει) δύνανται να ασκηθούν από τον δικαιούχο τους, μέσω σχετικής ειδοποίησης προς τον Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και καταβολή της τιμής ασκήσεως στον ειδικό λογαριασμό της Εταιρείας. Κατά τον μήνα Δεκέμβριο που έπεται της ανωτέρω ασκήσεως, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, εκδίδοντας αριθμό μετοχών ίσο προς τον αριθμό των δικαιωμάτων που ασκήθηκαν.

Ώριμα Δικαιώματα δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε, αλλά οι μετοχές δύνανται να εκδοθούν κατά το μήνα Δεκέμβριο και επομένως το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί στην έκδοση των μετοχών εντός του μηνός Δεκεμβρίου που έπεται της ασκήσεως (ή εντός του ίδιου του μηνός Δεκεμβρίου, εφόσον η άσκηση του δικαιώματος θα έχει περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο έως την 17.12.2007, ή εάν η 17.12.2007 δεν είναι εργάσιμη ημέρα στην Αθήνα, κατά την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v