Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜPB:”Οκ” από ΓΣ για πώληση ποσοστού ΜΙG στο Dubai

Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Marfin Popular Bank ενέκρινε την πώληση του 6,5% που κατέχει στη MIG στη Dubai Financial Group στην τιμή των 7 ευρώ ανά μετοχή.

ΜPB:”Οκ” από ΓΣ για πώληση ποσοστού ΜΙG στο Dubai
Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Marfin Popular Bank ενέκρινε την πώληση του 6,45% που κατέχει στη MIG, στη Dubai Financial Group στην τιμή των 7 ευρώ ανά μετοχή.

Μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας, που ενέκρινε όλα τα ψηφίσματα που τέθηκαν, ο κ. Α. Βγενόπουλος είπε πως λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει στις διεθνείς αγορές αρκετοί θεσμικοί ρευστοποιούν τις τοποθετήσεις τους για να αποφύγουν ενδεχόμενους κινδύνους, όπως αναφέρει το site stockwatch.

”Υπάρχει αβεβαιότητα στις αγορές” ανέφερε χαρακτηριστικά. ”Το αν ή όχι θα μετουσιωθεί σε κρίση ή θα ξεπεραστεί θα φανεί αργότερα” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Marfin έχει όλους τους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει οιαδήποτε κρίση.

Ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τράπεζα να προβεί σε αγορές τίτλων της MIG για να ευνοηθεί από την πτώση της μετοχής. Μιλώντας μετά την πτώση που δέχθηκε η μετοχή της τράπεζας στο ΧΑΚ και στο ΧΑΑ, ο κ. Βγενόπουλος είπε πως ”αυτοί που πανικοβάλλονται είναι οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές. Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν πρόκειται να βγουν ζημιωμένοι” σημείωσε.

Αναφορικά με την πορεία της τράπεζας επανέλαβε πως είναι εξαιρετική και ανέφερε ότι το μέρισμα για τη χρήση του 2007 αναμένεται να είναι πιο μεγάλο από πέρσι.

Η έκτακτη συνέλευση της τράπεζας, στην οποία παραβρεθήκαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 33.29% των μετόχων, ενέκρινε ομόφωνα τα δύο ψηφίσματα για μετατροπή του κεφαλαίου της σε ευρώ και για να επιτραπεί στο ΔΣ να εκλέγει μη εκτελεστικό πρόεδρο και δύο αντιπροέδρους, ένα εκτελεστικό και ένα μη εκτελεστικό.

Το τρίτο ψήφισμα, που αφορά την πώληση του ποσοστού της MIG που κατέχει η τράπεζα στο Dubai έναντι 7 ευρώ, ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Από τη ψηφοφορία απείχε ο μεγαλομέτοχος της Marfin Laiki, το Dubai. Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, η μη συμμετοχή του Dubai στη ψηφοφορία λόγω σύγκρουσης συμφέροντος και η αγορά των τίτλων της MIG σε τιμές ψηλότερες από αυτές της αγοράς, δείχνει ότι είναι μακροπρόθεσμος και ποιοτικός επενδυτής.

Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στα εξής:

1. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Όπως οι κανονισμοί 60 και 104 του Καταστατικού της Εταιρείας διαγραφούν και αντικατασταθούν με τους ακόλουθους νέους κανονισμούς: 60. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αν υπάρχει, θα προεδρεύει σε κάθε γενική συνέλευση της Εταιρείας, και αν δεν υπάρχει ή αν αυτός δεν είναι παρών μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την ώρα που έχει οριστεί για τη συγκρότηση της συνέλευσης ή αν αυτός αρνηθεί να προεδρεύσει, τότε θα προεδρεύσει στη συνέλευση ο αρχαιότερος σε ηλικία εκ των δύο Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου, ή ο εκ των Αντιπροέδρων που είναι παρών στη Συνέλευση.

Αν όμως δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος ή Αντιπρόεδροι ή αν ούτε και αυτοί είναι παρόντες μέσα στην πιο πάνω για τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου καθορισμένη προθεσμία ή αν αρνηθούν να προεδρεύσουν, τότε οι παρόντες Σύμβουλοι, αν υπάρχουν παρόντες Σύμβουλοι, θα εκλέξουν έναν από αυτούς για να προεδρεύσει στη συνέλευση.

Στην περίπτωση που οι Σύμβουλοι αρνηθούν να προβούν σε μια τέτοια εκλογή, ή σε περίπτωση που κανένας παρών Σύμβουλος είναι διατεθειμένος να προεδρεύσει, ή σε περίπτωση που κανένας Σύμβουλος θα είναι παρών μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την ώρα που είχε ορισθεί για την συγκρότηση της συνέλευσης, τότε τα παρόντα μέλη θα εκλέξουν ένα από αυτά για να προεδρεύσει στη συνέλευση. 104. Οι Σύμβουλοι θα μπορούν να εκλέγουν μη εκτελεστικό Πρόεδρο και μέχρι δύο (2) Αντιπροέδρους, εκ των οποίων ο ένας θα είναι εκτελεστικός και ο έτερος μη εκτελεστικός, για τις συνεδριάσεις τους και να καθορίζουν το χρόνο που ο καθένας από αυτούς θα κατέχει το αξίωμα αυτό. Αν όμως δεν εκλεγεί Πρόεδρος ή εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ή επικουρικώς μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ή αν σε οποιαδήποτε συνεδρίαση των Συμβούλων ούτε ο Πρόεδρος ούτε οι Αντιπρόεδροι είναι παρόντες εντός δέκα λεπτών από την ώρα που καθορίστηκε για την συγκρότηση της συνεδρίασης, τότε οι παρόντες Σύμβουλοι θα μπορούν να επιλέγουν έναν από αυτούς για να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου στη συνεδρίαση αυτή.

2. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Έγκριση πώλησης προς τη Dubai Financial Group LLC 53.532.184 μετοχών, ήτοι ποσοστού 6,45% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Εταιρεία στην MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, στη τιμή των Ευρώ 7 ανά μετοχή. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας όπως προβεί σε κάθε ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

3. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Όπως σε συμμόρφωση με τον περί Υιοθέτησης του Ευρώ Νόμο του 2007, από την 1 Ιανουαρίου 2008: (α) Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετατραπεί από Λίρες Κύπρου σε Ευρώ, (β) Η ονομαστική αξία της μετοχής της Εταιρείας μετατραπεί και αυξηθεί, μετά από στρογγυλοποίηση προς τα άνω από ΛΚ0,50 σε Ευρώ 0,86. (γ) Το ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετατραπεί και αυξηθεί από ΛΚ475.000.000 (Ευρώ 811.585.684,65), διαιρούμενο σε 950.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας ΛΚ0,50 η κάθε μια, σε Ευρώ 817.000.000 διαιρούμενο σε 950.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,86 η κάθε μια. (δ) Το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετατραπεί και αυξηθεί, μετά από την στρογγυλοποίηση, από ΛΚ 398.341.382 (Ευρώ 680.606.659,44) σε Ευρώ 685.147.177,04 διαιρεμένο σε 796.682.764 μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,86 η κάθε μια και η αύξηση αυτή πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Κάθε μέτοχος που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει στην πιο πάνω Συνέλευση, δικαιούται να διορίσει αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει εκ μέρους του. Δεν είναι αναγκαίο ο αντιπρόσωπος αυτός να είναι μέτοχος της Τράπεζας. Ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στη πιο πάνω Συνέλευση ορίζεται η 11 Δεκεμβρίου 2007. Επομένως, συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τις 12 Δεκεμβρίου 2007 δε θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v