Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ.Τ.: Αμείωτο το ενδιαφέρον της Eurobank

Σε πλήρη χαρτογράφηση του Τ.Τ. έχει προχωρήσει η Eurobank - Ergasias. Το ενδιαφέρον της τράπεζας του ομίλου Λάτση για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι γνωστό από παλιά και φαίνεται ότι δεν έχει ατονήσει καθόλου, παρά τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα.

Τ.Τ.: Αμείωτο το ενδιαφέρον της Eurobank
Σε πλήρη χαρτογράφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) έχει προχωρήσει, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η EFG Eurobank - Ergasias.

Το ενδιαφέρον της τράπεζας του ομίλου Λάτση για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι γνωστό από παλιά και φαίνεται ότι δεν έχει ατονήσει καθόλου, παρά τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει στην EFG, μετά τη συγκεκριμένη εργασία, είναι ότι η ”δεξαμενή” του πελατολογίου του παραμένει το βασικό ατού του Τ.Τ.

Με μία διαφορά. ”Δεν επιδέχεται cross selling, γεγονός το οποίο μειώνει, όσο να ’ναι, την αξία του”, όπως δηλώνεται χαρακτηριστικά αρμοδίως.

Υπολογίζεται πάντως ότι αυτή τη στιγμή το καταθετικό υπόλοιπο του Ταμιευτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 9 και 11 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μόνο ευκαταφρόνητο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Όμως, τόσο για την EFG όσο και για άλλους Έλληνες πιθανούς ενδιαφερομένους σχετικά με το Τ.Τ., το μείζον ζήτημα ήταν κι εξακολουθεί να είναι η δυνατότητα συμμετοχής σε μια διαδικασία διεκδίκησής του.

Το μήνυμα που στέλνεται στην κυβέρνηση είναι ότι ”θα αποτελούσε μεγάλο λάθος αν επαναλαμβανόταν ό,τι και με την Εμπορική”.

Προστίθεται δε πως ”το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν ό,τι είναι να γίνει, να γίνει έως το τέλος του 2008, για πολλούς λόγους”. Ένας από αυτούς έχει να κάνει και με την ίδια την αξία του οργανισμού.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v