Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοκαρπέτ: Αίτημα ΕΞΑΛΚΟ για εισαγωγή στο Χ.Α.

Η Βιοκαρπέτ ανακοινώνει ότι κατατέθηκε στις 14/12/2007 στο Χ.Α. ο φάκελος της θυγατρικής εταιρίας ΕΞΑΛΚΟ για την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Βιοκαρπέτ: Αίτημα ΕΞΑΛΚΟ για εισαγωγή στο Χ.Α.
Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Βιοκαρπέτ ανακοινώνει ότι κατατέθηκε την Παρασκευή 14/12/2007 στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο φάκελος της θυγατρικής εταιρίας ΕΞΑΛΚΟ για την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρία ΕΞΑΛΚΟ ιδρύθηκε το 1973 και έχει έδρα τη Λάρισα. Κύριος σκοπός της είναι:

* Η παραγωγή PROFIL από αλουμίνιο και οποιουδήποτε προϊόντος με βάση το αλουμίνιο. Ομοίως, και συναφής με την παραγωγή, εκμετάλλευση και εμπορία του αλουμινίου εργασίας. Επίσης η παραγωγή PROFIL βαμμένο με ανοδίωση, με ηλεκτροστατική βαφή και με βαφή σε απομίμηση ξύλου.

* Η συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ζεστών λαδιών και ζεστού νερού.

* Η παραγωγή και εμπορία PROFIL και με άλλες ύλες εκτός του αλουμινίου, όπως προϊόντα BOND, PVC κ.λπ.

Είναι θυγατρική της εισηγμένης Βιοκαρπέτ κατά 98,39%. Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα πρώτης μεταποίησης αλουμινίου και ειδικότερα στον κλάδο της διέλασης, διαθέτοντας 4 συγκροτήματα πρεσών παραγωγής προφίλ αλουμινίου και 2 χυτήρια παραγωγής κολόνας αλουμινίου, καθώς επίσης και στον τομέα επιφανειακής επεξεργασίας αλουμινίου με 1 συγκρότημα ανοδίωσης, 3 συγκροτήματα ηλεκτροστατικής βαφής και 1 συγκρότημα βαφής σε απομίμηση ξύλου και μαρμάρου.

Η εταιρία παράγει προϊόντα διέλασης αλουμινίου για πλαίσια παραθύρων και θυρών, για συστήματα άρδευσης για οικιακές συσκευές και για βιομηχανικές κατασκευές.

Η εταιρία απασχολεί σήμερα 450 εργαζομένους στα δύο εργοστάσιά της στη Λάρισα και στις θυγατρικές της στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Η εταιρία θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δημόσια προσφορά και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων 7.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Η εταιρία θα υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα την προσεχή 2ετία ύψους 27,5 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v