Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένα τα κέρδη της Eurobank Κύπρου στο εννεάμηνο

Στα 28,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της θυγατρικής της τράπεζας στην Κύπρο. Στο 7% ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αυξημένα τα κέρδη της Eurobank Κύπρου στο εννεάμηνο
Κέρδη €28,9 εκ. ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2016 η Eurobank Cyprus έναντι €28,4 εκ. το εννεάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 29,1% και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) στο 27,0% έναντι 27,7% και 24,2% αντίστοιχα το εννεάμηνο του 2015.

Οι καταθέσεις φθάνουν τα €3.658 εκ. και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανέρχεται στο 24%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει χαμηλός, στο 7% σε σχέση με 6,7% πέρσι.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 30%.

«Σύντομα φτάνουμε στο τέλος μιας χρονιάς όπου κατά την άποψη μας έχουν τεθεί οι βάσεις στην οικονομία που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Επειδή όμως κάποιες προκλήσεις ακόμα παραμένουν, όπως το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παρατηρούμενη καθυστέρηση σε κάποιες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, είναι σημαντικό όπως παραμείνει η προσήλωση στις απαιτούμενες αλλαγές που ακόμα εκκρεμούν, για να βελτιώσουμε την εικόνα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v