Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wind: Εγκρίθηκε από ΕΕΤΤ η απόκτηση της Τellas

Σε έγκριση της εξαγοράς της Tellas από την Wind Hellas προχώρησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Wind: Εγκρίθηκε από ΕΕΤΤ η απόκτηση της Τellas
Σε έγκριση της εξαγοράς της Tellas από την Wind Hellas προχώρησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: ”Κατά την σημερινή Ολομέλεια της, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την έγκριση της υπό κρίση γνωστοποιηθείσης εξαγοράς εκ μέρους της εταιρείας ”WIND ΕΛΛΑΣ” για την απόκτηση ποσοστού 50% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ολλανδικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία ”WIND PPC HOLDING (TELLS HOLDING), στην οποία ανήκει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ”ΤΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε”.

Με την ίδια απόφαση, η ΕΕΤΤ εξέτασε και τη συμβατότητα της εξαγοράς με τους όρους που συνοδεύουν τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρείες ”WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε” και ”ΤΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε”.

Εν προκειμένω, η ΕΕΤΤ προέβη στην έγκριση της εξαγοράς, υπό τον όρο ότι εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία επιδόσεως της παρούσας απόφασης στις εταιρείες ”WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε” και ”ΤΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε” οι ως άνω εταιρείες θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τουλάχιστον ένα εκ των δύο δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων που κατέχουν στη ζώνη των 25 GHz είτε να μεταβιβαστεί σε άλλη εταιρεία είτε να ζητηθεί η ανάκλησή του από την ΕΕΤΤ, προς συμμόρφωση με την Υπουργική Απόφαση 29913/1196/2006.

Η ΕΕΤΤ, προχώρησε στην εξέταση της εν λόγω εξαγοράς, βάσει των αρμοδιοτήτων της (Νόμοι 3431/2006 ”Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις”, και 703/1977 ”Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελευθέρου ανταγωνισμού”), αφού προέβη σε ανάλυση όλων των αναγκαίων στοιχείων για τις υπό κρίση επηρεαζόμενες αγορές”.

Παράλληλα, η ΕΕΤΤ με Απόφαση Προσωρινών Μέτρων της σημερινής Ολομέλειας, συμπληρώνει την ισχύουσα Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), γνωστή και ως RUO (ΦΕΚ 620/Β/25-4-2007). Ειδικότερα, εισάγεται προσωρινώς ο ”Φανταστικός αριθμός”, ο οποίος αντιπροσωπεύει την ”ταυτότητα του καλωδίου” που τερματίζει στις εγκαταστάσεις των συνδρομητών, ενώ επιπροσθέτως εισάγονται πρόσθετες πληροφορίες και διαδικασίες στην ως άνω Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ, που συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών.

Και από τις δύο συμπληρωματικές παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, ωφελείται ο καταναλωτής, αφενός λόγω της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των βλαβών και αφετέρου λόγω της απλοποίησης της διαδικασίας αλλαγής Παρόχου ΑΠΤοΒ. Η εν λόγω διαδικασία απλοποιείται με την καταγραφή του ”φανταστικού αριθμού” βρόχου, ο οποίος θα κοινοποιείται στον καταναλωτή μέσω των λογαριασμών που λαμβάνει από τον Πάροχο και θα χρησιμοποιείται από τον καταναλωτή σε κάθε αίτημά του για αλλγή υπηρεσίας ή/και παρόχου.

Παράλληλα, στην σημερινή Ολομέλεια, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την διεξαγωγή διαβούλευσης για θέματα που επιφέρουν τροποποίηση στο Ruo και, ειδικότερα, για θέματα συνεγκαταστάσεων εξοπλισμού Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου και παροχής δυνατοτήτων διασύνδεσης και μεταφοράς της κίνησης και των δεδομένων τους με ίδια μέσα.

Στόχος των Αποφάσεων της ΕΕΤΤ είναι από την μια πλευρά η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των καταναλωτών για ευρυζωνικές συνδέσεις και αποκατάστασης των βλαβών και από την άλλη, η επίσπευση της ανάπτυξης εναλλακτικών υποδομών στην περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v