Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Αναμένει ισχυρή κερδοφορία το δ’ 3μηνο

Ισχυρή κερδοφορία κατά το δ’ τρίμηνο αναμένει η διοίκηση της Γρ. Σαράντης, ενώ εκτιμά πως τα αποτελέσματα της χρήσης 2007 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υψηλότερα του guidance σε λειτουργικό επίπεδο, λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου ανάπτυξης στις ”παλαιές” χώρες της ΝΑ. Ευρώπης, σύμφωνα με πρωινό report (14/12) της National Securities - P&K.

Σαράντης: Αναμένει ισχυρή κερδοφορία το δ’ 3μηνο
Ισχυρή κερδοφορία κατά το δ’ τρίμηνο αναμένει η διοίκηση της Σαράντης εκτιμώντας πως τα αποτελέσματα του 2007 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υψηλότερα του guidance σε λειτουργικό επίπεδο, λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου ανάπτυξης στις ”παλαιές” χώρες της ΝΑ. Ευρώπης, σύμφωνα με το πρωινό report (14/12) της National Securities - P&K.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας, επισημάνθηκε πως από την πώληση του ποσοστού 49% της Μαρινόπουλος προς 18,5 εκατ. ευρώ η εταιρία θα καταγράψει κεφαλαιακά κέρδη πιθανότατα υψηλότερα των 6 εκατ. ευρώ. Η Σαράντης σχεδιάζει να επενδύσει τα έσοδα από την πώληση αυτή σε νέες εξαγορές.

Όπως υπογραμμίστηκε, η Σαράντης αναζητά κερδοφόρες εταιρίες με ισχυρά μερίδια αγοράς, ενώ αναμένει να ολοκληρώσει τις στοχευμένες εξαγορές σε ελκυστικούς πολλαπλασιαστές. Η National Securities - P&K Research σημειώνει πως θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα την ολοκλήρωση μιας εξαγοράς στη Ρουμανία.

Όσον αφορά στο guidance της εταιρίας για το 2008 - 2009, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως είναι συντηρητικό, καθώς περιλαμβάνει ζημίες από την αναδιάρθρωση, οι οποίες ήδη έχουν υπολογιστεί για το 2007, ενώ η αναμενόμενη ανάπτυξη στις ”παλαιές” χώρες της ΝΑ. Ευρώπης δεν αντανακλά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v