Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλή ανταπόκριση για λογισμικό της Profile

Κυρίαρχη θέση μεταξύ των εισηγμένων στην ελληνική κεφαλαιαγορά εταιριών κατέχει τo λογισμικό διαχείρισης μετοχολογίου Profile Registry, της Profile.

Υψηλή ανταπόκριση για λογισμικό της Profile
Κυρίαρχη θέση μεταξύ των εισηγμένων στην ελληνική κεφαλαιαγορά εταιριών κατέχει τo λογισμικό διαχείρισης μετοχολογίου Profile Registry, της Profile.

To λογισμικό χρησιμοποιείται από 190 εισηγμένες εταιρείες εκ των οποίων οι 40 ανήκουν στους FTSE 20/40, ποσοστό 70% περίπου των εταιριών που συγκροτούν τους δύο βασικούς δείκτες μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Το 2007 προστέθηκαν 25 νέες εταιρείες στο πελατολόγιο του απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη από τις νέες υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά του συστήματος.

Ανάμεσα τους ήταν οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τράπεζα Πειραιώς (και οι εισηγμένες θυγατρικές της), ΤΙΤΑΝ και Marfin Popular Bank, από τις εταιρίες του δείκτη FTSE/ASE 20.

Επιπλέον, άλλες εταιρείες που προστέθηκαν περιλαμβάνουν τις: AEGEAN, ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, DIONIC, DRUCKFARBEN, EUROMEDICA, FRIGOGLASS, IMERIO-ARGO, ΔΟΛ, ΕΛΓΕΚΑ, ΚΟΡΡΕΣ, ΛΑΜΨΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ.ά.

Το σύστημα διαχείρισης μετοχολογίου PROFILE Registry προσφέρει καινοτόμες λειτουργίες όπως το Auto Grouping, το IR Reporting, το IRΜ και το MIS Pricing.

Το τελευταίο είναι το εργαλείο που επιτρέπει στον υπεύθυνο διαχείρισης μετοχολογίου να προσδιορίζει, μέσες τιμές κτήσης και άρα πιθανές υπεραξίες/ υποαξίες για συγκεκριμένους μετόχους και ομάδες μετόχων.

Ακόμη το PROFILE REGISTRY προσφέρει νέες υπηρεσίες consulting, outsourcing και remote access στην Ελληνική αγορά, βασισμένες στην ευελιξία και τα τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά του.

Αναλυτικότερα, οι Συμβουλευτικές (Consulting) υπηρεσίες υποστηρίζουν το σύνολο των εταιρικών πράξεων όπως την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την διαχείριση μερίσματος, την διαχείριση Stock Options, την οργάνωση και διενέργεια γενικών συνελεύσεων με πλήρη μηχανογραφική κάλυψη και παρουσία έμπειρου προσωπικού κ.ά.

Στη νέα υπηρεσία Outsourcing (ASP), το εξειδικευμένο προσωπικό της PROFILE, παρέχει εξ’ ολοκλήρου τη πλήρη διαχείριση του μετοχολογίου των εισηγμένων, προσφέροντας τους άμεση πληροφόρηση, είτε μέσω αποστολής πληροφοριακών καταστάσεων, είτε μέσω συνεχούς Online πρόσβασης. Τα δεδομένα φυλάσσονται στο άρτια εξοπλισμένο Κέντρο Δεδομένων (Data Center) της Profile.

Σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η πρόσβαση στην βάση δεδομένων από απομακρυσμένες τοποθεσίες μέσω δικτύου (remote access) ενισχύοντας την ευελιξία και ενημέρωση των χρηστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v