Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβαση Intracom Defence-Diehl για Data Link

Η INTRACOM Defense Electronics, εταιρία του ομίλου INTRACOM Holdings, υπέγραψε νέα σύμβαση με τη γερμανική εταιρία Diehl BGT Defence, για την ανάπτυξη (full scale development phase) πυραυλικής ζεύξης μεταφοράς δεδομένων (Data Link), ύψους ευρώ 6,5 εκατ.

Σύμβαση Intracom Defence-Diehl για Data Link
Η INTRACOM Defense Electronics, εταιρία του ομίλου INTRACOM Holdings, υπέγραψε νέα σύμβαση με τη γερμανική εταιρία Diehl BGT Defence, για την ανάπτυξη (full scale development phase) πυραυλικής ζεύξης μεταφοράς δεδομένων (Data Link), ύψους ευρώ 6,5 εκατ.

Η σύμβαση αφορά στη σχεδίαση Data Link νέας γενιάς για τον έλεγχο από ραντάρ της κατεύθυνσης των πυραύλων εδάφους-αέρος που παράγονται από τη γερμανική εταιρία, καθώς και στην παράδοση συγκεκριμένου αριθμού πρωτότυπων συστημάτων για πυραυλικές δοκιμές πιστοποίησης.

Η Diehl BGT Defence, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους γερμανικούς αμυντικούς οίκους επέλεξε την INTRACOM Defense Electronics, μετά από διεθνή διαγωνισμό με κριτήριο την καλύτερη διατιθέμενη τεχνολογία για σύγχρονους πυραύλους.

Η επιλογή αυτή καθιστά την εταιρία έναν από τους βασικούς και αξιόπιστους προμηθευτές της Diehl BGT Defence και επιβεβαιώνει την πολύ καλή συνεργασία των δύο εταιριών την τελευταία δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός των έργων που έχει αναλάβει η INTRACOM Defense Electronics από την Diehl BGT Defence ξεπερνά τα ευρώ 55 εκατ.

Η σύμβαση περιλαμβάνει και option για την ανάπτυξη της πυραυλικής ζεύξης δεδομένων καθολικής χρήσεως (Universal Missile Data Link - UMDL).

Το σύστημα UMDL χρησιμοποιεί την παραπάνω τεχνολογία σε εξαιρετικά περιορισμένο μέγεθος και βάρος και προορίζεται για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς τύπους πυραύλων.

Παράλληλα, προβλέπεται η συμμετοχή της INTRACOM Defense Electronics στη μελλοντική πρώτη φάση παραγωγής του Data Link για περιορισμένο αριθμό πυραύλων, προϋπολογισμού ευρώ 4 εκατ., ενώ εκτιμάται ότι η συμμετοχή της εταιρίας στη φάση πλήρους παραγωγής του UMDL θα ξεπεράσει τα ευρώ 30 εκατ.

Η τεχνογνωσία και εμπειρία της εταιρίας στο χώρο των αμυντικών επικοινωνιών είναι αποτέλεσμα πολυετούς επένδυσης στην έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων για στρατιωτικές ασύρματες επικοινωνίες υψηλών ταχυτήτων.

Η τεχνολογία αυτή έχει ήδη ενσωματωθεί σε προϊόντα της εταιρίας και χαρακτηρίζεται από τη στιβαρότητα της ζεύξης επικοινωνίας, την ασφάλεια και κυρίως από τον υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε παρεμβολές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics, κύριος Γεώργιος Τρουλλινός, με αφορμή τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης, δήλωσε: ”Η εταιρία μας βασιζόμενη στο όραμά της, στην εντατική εργασία, στην επένδυση σε υποδομές τεχνολογίας και στην αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ανθρωπίνου δυναμικού της, έχει πλέον καταστεί ένα κέντρο αριστείας στην ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας για τα αμυντικά ηλεκτρονικά.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που αναγνωρίζεται στην πράξη από τους πελάτες μας στην Ευρώπη και στην Αμερική οι οποίοι ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία μας με νέα έργα”.

Σχετικά με τη Diehl BGT Defense

Η Diehl BGT Defence είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα αμυντικών συστημάτων και ανήκει στον Όμιλο εταιριών DIEHL, ενός εκ των μεγαλύτερων γερμανικών ομίλων με διεθνή προσανατολισμό και ευρεία βιομηχανική δραστηριότητα.

H Diehl ιδρύθηκε το 1902 και απασχολεί 11.000 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών ευρώ 2,2 δις, εκ των οποίων περισσότερο από 50% προέρχεται από εξαγωγές. Ο όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της άμυνας και των συστημάτων ελέγχου επενδύοντας σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v