Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα χρόνου οι διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική

Μετά τον Γ. Δραγασάκη και το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει την έξοδο στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας. Πλήρης στήριξη στη θέση του ΤΧΣ. Πιθανές εξελίξεις εντός της ημέρας. Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το ΤΧΣ για τον αντικαταστάτη Φραγκιαδάκη, αν ο τελευταίος υποβάλει παραίτηση.

Θέμα χρόνου οι διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική

Θέμα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, οι διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα καθώς μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το Μέγαρο Μαξίμου επέρριψε στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας την πλήρη ευθύνη για το σοβαρό ρήγμα στη σχέση της με το ΤΧΣ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, κατά την διάρκεια του briefing, ότι η διοίκηση της ΕΤΕ δεν μπορεί να αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτροπές του βασικού της μετόχου, επισημαίνοντας πως πρέπει να κλείσει άμεσα το ρήγμα στις σχέσεις της τράπεζας με το ΤΧΣ.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ερμηνεύεται από την αγορά ως κορύφωση της πίεσης προς τον κ. Λ. Φραγκιαδάκη για υποβολή παραίτησης, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση καθώς σε διαφορετική περίπτωση, το ΤΧΣ, ως βασικός μέτοχος, μπορεί να αναιρέσει την εμπιστοσύνη του για το σύνολο της διοίκησης ή και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι δύσκολο ο κ. Λ. Φραγκιαδάκης να επιμείνει πλέον στη δήλωση «δεν παραιτούμαι» που φέρεται να έκανε ενώπιον των μελών του Γενικού Συμβουλίου. Η υποβολή παραίτησης είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες δεν αποκλείουν εξελίξεις και εντός των προσεχών ωρών. Προς το παρόν πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής δεν έχει υποβάλει παραίτηση στο Δ.Σ. της τράπεζας.

Η υποβολή ή μη παραίτησης από τον κ. Φραγκιαδάκη θα κρίνει και την ατζέντα της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ την προσεχή Δευτέρα. Αν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής παραμείνει στη θέση του, το Γενικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει την κατάθεση αιτήματος σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής.

Στην περίπτωση που ο κ. Φραγκιαδάκης παραιτηθεί, το Γενικό Συμβούλιο θα συζητήσει τη διαδικασία ή και πιθανώς τους υποψήφιους για την αντικατάστασή του -διαδικασία που όπως έγραψε το πρωί το Euro2day.gr, επιβάλλεται να τρέξει άμεσα.

Αν όντως υπάρξει αντικατάσταση του κ. Φραγκιαδάκη, με διαδικασία-εξπρές προβάδισμα θα έχουν πρόσωπα των οποίων η καταλληλότητα έχει ήδη εγκριθεί από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v