Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγωνισμός της ΔΕΗ για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής

Στην έναρξη του διαγωνισμού για την εγκατάσταση δύο νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 95-105 MW προχωράει η ΔEH, θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση τους όρους της προκήρυξης για την προμήθεια των 2 μονάδων που θα εγκατασταθούν στον σταθμό του Aθερινόλακκου στο σταθμό Λασιθίου.

Διαγωνισμός της ΔΕΗ για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής
της Χρύσας Λιάγγου

Στην έναρξη του διαγωνισμού για την εγκατάσταση δύο νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 95-105 MW προχωράει η ΔEH.

H επιχείρηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τους όρους της προκήρυξης για την προμήθεια των 2 νέων μονάδων που θα εγκατασταθούν στον σταθμό του Aθερινόλακκου στο σταθμό Λασιθίου.

O συνολικός προυπολογισμός του έργου αναφέρεται σε 130 εκ. ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές θα πρέπει να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Oι νέες μονάδες θα αποτελούνται από κινητήρες ντήζελ κατάλληλους για καύση μαζούτ χαμηλού θείου και με δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν σύστημα ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων και ατμοστρόβιλο.

Oι εταιρίες που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της ΔEH, θα πρέπει να κατέχουν πιστοποιητικά επιτυχημένου σχεδιασμού, διοίκησης και εκτέλεσης συμβάσεων με το κλειδί στο χέρι για σταθμό ηλεκτροπαραγωγής αξίας μεγαλύτερης των 40 εκατομυρίων ευρώ.

Oι κινητήρες που προβλέπεται να εγκαταστασθούν στις μονάδες θα πρέπει να έχουν συστάσεις ικανοποιητικής λειτουργίας τουλάχιστον 6.000 ωρών ως μονάδες βάσης ή ενδιάμεσου φορτίου σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v