Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήσεις για συμμαχία OMV-ΕΛΠΕ για την NIS

Αντιπρόσωπος της Αυστριακής OMV δήλωσε ότι τα ΕΛΠΕ είναι μία από τις εταιρίες με τις οποίες είναι σε συζητήσεις για την δημιουργία κοινοπραξίας που θα διεκδικήσει μερίδιο στη σερβική NIS στον αναμενόμενο διαγωνισμό.

Συζητήσεις για συμμαχία OMV-ΕΛΠΕ για την NIS
Αντιπρόσωπος της Αυστριακής OMV δήλωσε στο Reuters ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι μία από τις εταιρίες με τις οποίες είναι σε συζητήσεις για την δημιουργία κοινοπραξίας που θα διεκδικήσει μερίδιο στο Σερβικό κρατικό μονοπώλιο πετρελαίου NIS στον αναμενόμενο διαγωνισμό, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Σερβική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους για την πώληση ενός ποσοστού της NIS, πιθανόν στο πρώτο εξάμηνο του 2008, με πιο πιθανό σενάριο την εκχώρηση του 51% σε ιδιωτική εταιρία.

Η αξία της εταιρίας εκτιμάται περίπου στα 1.2 δισ. δολάρια, αλλά χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις αναβάθμισης, τονίζει η Marfin Analysis, αναφέροντας πως ο διαγωνισμός αυτός έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον από εταιρίες ενέργειας εκτός από τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως MOL, PKN Orlen, Lukoil, Gazprom και Rompetrol.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v