Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηχανική: Κέρδη 51,07 εκ. € από υπεραξία ακινήτων

Με κέρδη από υπεραξία ακινήτων 51,07 εκατ. ευρώ τόνωσε τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τρέχουσας χρήσης η Μηχανική, όπως προκύπτει από τις αναλυτικές δημοσιευμένες καταστάσεις.

Μηχανική: Κέρδη 51,07 εκ. € από υπεραξία ακινήτων
Με κέρδη από υπεραξία ακινήτων 51,07 εκατ. ευρώ τόνωσε τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τρέχουσας χρήσης η Μηχανική, όπως προκύπτει από τις αναλυτικές δημοσιευμένες καταστάσεις.

Ο εγχώριος κατασκευαστικός όμιλος που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ισχυρή δραστηριότητα στο real estate προχώρησε σε αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων σε εύλογη αξία.

Η συνολική υπεραξία που προέκυψε ανήλθε στα 53,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 49,38 εκατ. ευρώ ενίσχυσαν τα προ φόρων αποτελέσματα και τα 4,3 εκατ. ευρώ ανήχθησαν απευθείας στην καθαρή της θέση. Επιπλέον κεφαλαιακό κέρδος της τάξης 361 χιλ. ευρώ προέκυψε από την πώληση ακινήτου της απορροφούμενης από τη Μηχανική, Μηχανική Ακινήτων.

Σημειώνεται ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Μηχανικής ανήλθαν στο 9μηνο σε 74,11 εκατ. ευρώ έναντι 24,70 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 199,99%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDΑ) ανήλθαν σε 79,67 εκατ. ευρώ, έναντι 28,49 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 179,64%. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 167,8% και ανήλθαν σε 51,16 εκατ. ευρώ, έναντι 19,10 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

---Αλληλοαγωγές για ποσά έως 31,6 εκατ. ευρώ με τη Lamda

Σημειώνεται ότι, όπως αποκαλύπτεται από τις αναλυτικές καταστάσεις τόσο της Μηχανικής όσο και της Lamda Development, οι δύο εισηγμένες έχουν εγείρει η μία εναντίον της άλλης απαιτήσεις για το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη μέσω αγωγών.

Η διαφωνία προέκυψε από την αποτίμηση των εργασιών που εκτέλεσε η Μηχανική στο εμπορικό κέντρο και την επιβολή ποινικών ρητρών λόγω υπέρβασης των προθεσμιών αποπεράτωσης και κακοτεχνιών.

Η Πυλαία –θυγατρική της Lamda Development– προχώρησε στην κατάπτωση εγγυητικών επιστολών της Μηχανικής ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.

Έτσι, σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν αγωγές της Μηχανικής εναντίον της Πυλαίας –θυγατρικής της Lamda Development– συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ.

Η Πυλαία, από την πλευρά της, έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της Μηχανικής ζητώντας το ποσό των 15,6 εκατ. ευρώ. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 2/4/08.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v