Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία μηνύματα Αλογοσκούφη για τον ΟΤΕ

Οι αποκρατικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα ”δεν μπορεί να γίνουν μόνο με τους κανόνες του χρηματιστηρίου”, ” δεν μπορούν να είναι σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική” και για τις εξελίξεις η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Τρία μηνύματα Αλογοσκούφη για τον ΟΤΕ
Οι αποκρατικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα ”δεν μπορεί να γίνουν μόνο με τους κανόνες του χρηματιστηρίου”, ” δεν μπορούν να είναι σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική” και για τις εξελίξεις η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση.

Αυτά είναι τα τρία μηνύματα που εξέπεμψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΤΕ, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ευθεία τοποθέτηση σε σχέση με τα όσα είπε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος.

Οι δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη έγιναν στο πλαίσιο ημερίδας του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής με θέμα ”Δυναμική Οικονομία – Νέες Προοπτικές”.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του έχει ως εξής:

”Η επόμενη γενιά αποκρατικοποιήσεων αφορά σε δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα που διαχειρίζονται υποδομές και δίκτυα. Είναι σαφές ότι οι αποκρατικοποιήσεις αυτές δεν μπορεί να γίνουν μόνο με τους κανόνες του χρηματιστηρίου και σίγουρα δεν μπορούν να είναι σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική.

Θα προχωρήσουν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με κανόνες που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα της χώρας, την ανάπτυξη της οικονομίας και των ίδιων των επιχειρήσεων, την απασχόληση και την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι καταναλωτές”.

Μιλώντας εκτός κειμένου ο κ. Αλογοσκούφης συμπλήρωσε πως ”η αγορά δεν λειτουργεί σαν ξέφραγο αμπέλι”.

Συνεργάτες του υπουργού διευκρινίζουν ότι ως δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα νοούνται κυρίως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ.

* Η πλήρης ομιλία του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Έλενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v