Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Vodafone παίρνει το έργο δικτύωσης του ΙΚΑ;

Η Panafon - Vodafone αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο κατασκευής τηλεπικοινωνιακού δικτύου (IP VPN) που θα συνδέει τα υποκαταστήματα του IKA. Η οριστική ανάθεση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός 15 ημερών, ενώ ήδη ο ΟΤΕ έχει υποβάλει ένσταση.

Η Vodafone παίρνει το έργο δικτύωσης του ΙΚΑ;
Η Vodafone, όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει το έργο κατασκευής τηλεπικοινωνιακού δικτύου (IP VPN) που θα συνδέει τα υποκαταστήματα του IKA.

Το IKAnet, όπως θα ονομάζεται το δίκτυο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενώ αποτελεί έκπληξη η μη ανάληψή του από τον μέχρι πρότινος ελεγχόμενο από το κράτος ΟΤΕ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένα στελέχη, τέσσερις εταιρείες συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου. Πρόκειται για τον ΟΤΕ, την Vodafone, την Altec και την Forthnet.

Πιό συμφέρουσα οικονομική προσφορά –μετά το άνοιγμα των σχετικών φακέλων, που πραγματοποιήθηκε χθές- ήταν αυτή της Altec, ενώ με μικρές διαφορές ακολουθούν κατά σειρά οι προσφορές της Vodafone, του ΟΤΕ και της Forthnet.

Το έργο τελικά θα αναλάβει –όπως όλα δείχνουν- η Vodafone, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζουν, είχε την καλύτερη βαθμολογία σε ό,τι αφορά την τεχνική προσφορά.

Πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη της Info Quest αναφέρουν ότι η Vodafone έχει αναθέσει το κομμάτι που αφορά τις υποδομές πληροφορικής στην εισηγμένη εταιρεία.

Η οριστική πάντως ανάθεση του έργου θα επικυρωθεί σε διάστημα 15 ημερών ενώ μέχρι τότε οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να προσβάλλουν τη διαδικασία καταθέτοντας ενστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από τον Όμιλο ΟΤΕ, έχει ήδη κατατεθεί ένσταση από τον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v