Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία εκατ. πελάτες για τη Cosmote Ρουμανίας

Δύο χρόνια επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας γιορτάζει σήμερα η COSMOTE Ρουμανίας, έχοντας εξελιχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στον πάροχο με τη μεγαλύτερη δυναμική στη Ρουμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Τρία εκατ. πελάτες για τη Cosmote Ρουμανίας
Δύο χρόνια επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας γιορτάζει σήμερα η COSMOTE Ρουμανίας, έχοντας εξελιχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στον πάροχο με τη μεγαλύτερη δυναμική στη Ρουμανική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρία έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια πελάτες, τα 2 περίπου εκατομμύρια εκ των οποίων σε διάστημα ενός έτους.



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE Ρουμανίας, κ. Νικόλαος Τσώλας, δήλωσε σχετικά: ”Η COSMOTE δραστηριοποιήθηκε στη Ρουμανική αγορά 10 χρόνια μετά τους κύριους ανταγωνιστές της, οι οποίοι ήδη κάλυπταν περισσότερο από το 95% της αγοράς. Σε 2 μόλις χρόνια, αναδειχθήκαμε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κινητής στη Ρουμανία, με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 14%. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επιτυχημένη στρατηγική μας για παροχή ολοκληρωμένων, ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που προσδίδουν αξία στην επικοινωνία των πελατών μας, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη ρουμανική αγορά”.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, προσέθεσε: ”Η COSMOTE Ρουμανίας έχει σημειώσει μια εντυπωσιακή διετή πορεία ανάπτυξης και συνεχών επιτυχιών. Χάρη στο ζήλο, αλλά και την αφοσίωση της διοίκησης και των εργαζομένων της, η COSMOTE Ρουμανίας έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό νέων συνδρομητών και βελτιώνει ταχύτατα τις οικονομικές της επιδόσεις. Σε χρόνο-ρεκόρ, η COSMOTE Ρουμανίας έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό, αξιόπιστο ”παίκτη” στην αγορά, με ανεκτίμητη σημασία για τον Όμιλο COSMOTE.”

Επενδύοντας σταθερά στην επέκταση του δικτύου, η COSMOTE θα παρέχει 98% πληθυσμιακή και 86% γεωγραφική κάλυψη έως το τέλος του 2007, διαθέτοντας πλέον το δίκτυο με τη μεγαλύτερη κάλυψη στη Ρουμανία. Έχοντας στο ενεργητικό της την ταχύτερη ανάπτυξη δικτύου στην Ευρώπη, η COSMOTE ολοκλήρωσε το 2007 σημαντικά έργα υποδομής, όπως η κάλυψη του Μετρό του Βουκουρεστίου και του Δέλτα του Δούναβη.

Η COSMOTE Ρουμανίας έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπων και διανομέων σε όλη τη χώρα, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά και από την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Μέχρι το τέλος του 2007, το εμπορικό δίκτυο της εταιρίας θα επεκταθεί περαιτέρω, ανερχόμενο σε 850 καταστήματα σε όλη τη χώρα, αυξημένα κατά 65% σε σχέση με τα τέλη του 2006. Σε ετήσια βάση, τα σημεία πώλησης προϊόντων καρτοκινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, αναμένεται να αυξηθούν από 12.000 σε 30.000 στο τέλος του 2007.

Για να διατηρήσει την ταχεία ανάπτυξή της, η COSMOTE επενδύει σταθερά στους ανθρώπους της. Έχοντας δημιουργήσει περισσότερες από 600 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρία αναμένεται να έχει 1.100 εργαζομένους έως το τέλος του 2007.

Στα ορόσημα της COSMOTE Ρουμανίας για το 2007 περιλαμβάνονται, επίσης, η εμπορική διάθεση, τον περασμένο Μάιο, των πρωτοποριακών υπηρεσιών i-mode® που διατίθενται κατ’ αποκλειστικότητα από την COSMOTE, καθώς και η διάθεση ανταγωνιστικών προγραμμάτων για τους εταιρικούς της πελάτες.

Με περισσότερους από 14 εκατομμύρια πελάτες στις πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται, ο Όμιλος COSMOTE αποτελεί σήμερα τον πάροχο με την ισχυρότερη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Το γ’ τρίμηνο του 2007, ο Όμιλος ανακοίνωσε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, με τα έσοδα να διαμορφώνονται σε 2.251 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη σε 275,9 εκατ. ευρώ και την κερδοφορία EBITDA σε περισσότερα από 745 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v