Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Ηχηρή απάντηση από MIG σε Βουρλούμη

Η αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά της Διοίκησης Βουρλούμη τόσο προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και προς τους μικρομετόχους πήρε ηχηρή απάντηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Ηχηρή απάντηση από MIG σε Βουρλούμη
Η αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά της Διοίκησης Βουρλούμη τόσο προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και προς τους μικρομετόχους πήρε ηχηρή απάντηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ανεξαρτήτως των επιδιώξεων της MIG, η υποχρέωση για έκτακτη γενική συνέλευση και η θεματολογία στην οποία καλείται η Διοίκηση του ΟΤΕ να απαντήσει θεωρούμε ότι είναι άκρως σημαντική.

* Η πώληση της ΙΝFΟΤΕ και η καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων διαβούλευσης και νομοθετικής υποχρέωσης με τους εργαζομένους,

* οι άγνωστες πτυχές της ”σύμβασης” καθώς και της επιχειρηματικής αναγκαιότητας ξεπουλήματος μιας δραστηριότητας του ΟΤΕ,

* οι κινήσεις πανικού και η χωρίς εμπεριστατωμένη αξιολόγηση ”κέρδους” του μειοψηφικού πακέτου της COSMOTE μέσω δανεισμού, δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αδυναμία διοίκησης της επιχείρησης από κάποιους ειδήμονες επί των χρηματοοικονομικών…



Οι εργαζόμενοι, οι σπουδαιότεροι μέτοχοι της επιχείρησης, απαιτούν απαντήσεις τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τον βασικό μέτοχο, την κυβέρνηση, καταλήγει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

*** Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ

Η υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και ο Εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Τσιόκας, σχετικά με τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα του Τύπου για τις δραματικές εξελίξεις στον ΟΤΕ και την απουσία ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

”Ο κατήφορος της Ν.Δ. σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της οικονομίας συνεχίζεται με ολέθριες για την χώρα και τους πολίτες συνέπειες.

Μετά την ΔΕΗ και την επιδιωκόμενη διάλυση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ καταστρέφει ένα ακόμη εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής και διπλωματίας, τον ΟΤΕ.

Το ξεπούλημα του ΟΤΕ οδηγεί πλέον στην απώλεια κάθε ελέγχου και πρωτοβουλιών .

Η κυβέρνηση παγιδευμένη από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, που ενώ έκανε λόγο για στρατηγικούς επενδυτές, πούλησε μεγάλα πακέτα του ΟΤΕ για να καλύψει τις μαύρες τρύπες της οικονομικής της πολιτικής και την πανάκριβη, χωρίς στρατηγικό πλαίσιο και στόχους εθελούσια έξοδο, τώρα αναζητεί τρόπους για να πληρώσει ,μέσω του ΤΑΠ ΟΤΕ, τις συντάξεις.

Οι ευθύνες της είναι πλέον ολοφάνερες :

Για να κάνει πιο ελκυστικά τα ”πακέτα εκποίησης του ΟΤΕ” κατήργησε τις ασφαλιστικές δικλείδες των νόμων 2257/94 και 2843/00, μείωσε τα ποσοστά του δημοσίου που διασφάλιζαν το δημόσιο έλεγχο και το μάνατζμεντ κάτω από το 33% και επέτρεψε σε ιδιότυπα και αμφιβόλου σκοπιμότητας FUNDS να συμπληρώσουν ποσοστά πέραν του ορίου 5% και να διεκδικήσουν την επιθετική εξαγορά του Ομίλου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. :

Αντί να διασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξή του ΟΤΕ με επενδύσεις στα ευρυζωνικά δίκτυα και στις συνδυασμένες υπηρεσίες, τον χρησιμοποίησε ως όχημα μικροκομματικών τακτοποιήσεων και χρηματιστηριακών ΄΄παιχνιδιών΄΄.

Αντί να δίνει μάχες για το μέλλον παγίδευσε το ελληνικό δημόσιο, υπονόμευσε το δημόσιο συμφέρον και έντρομη πλέον διαπραγματεύεται παρασκηνιακά το μέλλον του ΟΤΕ με επενδυτές αμφιβόλου αξιοπιστίας και επιδιώξεων .

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα:

Να ενημερώσει τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό

Να ανταποκριθεί στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης που έχει καταθέσει η Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνουμε ότι, δεν ανεχόμαστε τον αφελληνισμό κρίσιμων στρατηγικών παραγωγικών τομέων.

Διατυπώνουμε επίσημα μια άλλη πολιτική πρόταση που διασφαλίζει, τον δημόσιο έλεγχο και το μάνατζμεντ για τη ναυαρχίδα των τηλεπικοινωνιών, ώστε να προσφέρει στην οικονομία και στον πολίτη, σύγχρονες, ποιοτικές, ανταγωνιστές υπηρεσίες.

Δίνουμε τη μάχη στη Βουλή και στους κοινωνικούς χώρους μαζί με τους πολίτες, για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης, αντιαναπτυξιακής και αντικοινωνικής πολιτικής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v