Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Ιδρυση θυγατρικής στο real estate

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία Ρέντης ΑΕ προχώρησε ο όμιλος Φουρλή, η οποία έχει ως αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων. Στην εν λόγω υποθυγατρική έχει εισφερθεί ανενεργό προς το παρόν οικόπεδο, που διαθέτει ο όμιλος στο Ρέντη.

Φουρλής: Ιδρυση θυγατρικής στο real estate
Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία Ρέντης ΑΕ προχώρησε ο όμιλος Φουρλή, η οποία έχει ως αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων.

Ειδικότερα, στην εν λόγω υποθυγατρική, η οποία ελέγχεται κατά 100% από τη θυγατρική εταιρία House Market Cyprus, έχει εισφερθεί ανενεργό προς το παρόν οικόπεδο, που διαθέτει ο όμιλος στον Ρέντη επί της οδού Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο, το οποίο αποκτήθηκε το 2002 από τον όμιλο Φουρλή έναντι ποσού 22 εκατ. ευρώ με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου αθηναϊκού ΙΚΕΑ, αποτελείται ουσιαστικά από δύο μέρη, εκ των οποίων το ένα αναμένεται να αξιοποιηθεί εμπορικά από τον όμιλο Jumbo, βάσει προσυμφώνου που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη, όπως ανέφερε το euro2day.gr στις 27 Απριλίου 2007.

Το υπόλοιπο μέρος του ακινήτου, πρόκειται να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ίδιο τον όμιλο για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, τους οποίους ενδέχεται να εκμεταλλευτεί ενοικιάζοντας ή πουλώντας σε τρίτους.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική Ρέντης ενοποιήθηκε για πρώτη φορά στο εννεάμηνο του 2007, και ως εκ τούτου η λογιστική απεικόνιση του ακινήτου, αξίας 23,560 εκατ.ευρώ μεταφέρθηκε στην κατηγορία ”Επενδύσεις σε Ακίνητα”, το οποίο απεικονιζόταν στα προηγούμενα τρίμηνα στην κατηγορία ”Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία κατεχόμενα προς πώληση”.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v