Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ

Η συγκεκριμένη κίνηση περιλαμβανόταν στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ

Στο νομοσχέδιο που αφορά στο «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, κίνηση που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Οπως σημειώνει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, με την προτεινόμενη τροπολογία φέρεται προς κύρωση από τη Βουλή, η τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom A.G. (τα Μέρη), που είχε κυρωθεί με το άρθρο δεύτερο του ν. 3676/2008, η οποία υπογράφηκε την 10η Οκτωβρίου 2016 και προβλέπει κατά βάση τα εξής:

1. Συμφωνείται από τα Μέρη η τροποποίηση του άρθρου 21 της Συμφωνίας Μετόχων και ειδικότερα ορίζεται ότι, εφεξής, καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα Συμφωνία δεν θα απαιτεί περαιτέρω ενέργειες για την ισχύ της, πλην του έγγραφου τύπου που υπογράφεται προσήκοντος από τα Μέρη (σήμερα προβλέπεται η κύρωση τυχόν τροποποιήσεων κ.λπ. με νόμο).

2. Τίθενται οι όροι για την ισχύ της προς κύρωση Συμφωνίας καθώς και οι συνέπειες από τη μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας (30ή Οκτωβρίου 2016).

3. Προβλέπονται αμοιβαίες διαβεβαιώσεις που παρέχουν τα Μέρη μεταξύ τους, τροποποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας των Μερών κ.λπ.

* Δείτε την τροπολογία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v