Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Διάκριση για τα mastihashop

Μία ακόμη διάκριση, τη δέκατη έβδομη στη σειρά, κατέκτησαν τα mastihashop, η πρωτοποριακή και καινοτόμος προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μόλις 5 χρόνια από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Attica Ventures: Διάκριση για τα mastihashop
Μία ακόμη διάκριση, τη δέκατη έβδομη στη σειρά, κατέκτησαν τα mastihashop, η πρωτοποριακή και καινοτόμος προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μόλις 5 χρόνια από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρία έλαβε το βραβείο του Retail Business Rising Star στην εντυπωσιακή τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό ”Retail Business” με τη συνδρομή της KPMG, στο Γκόλφ της Γλυφάδας, κερδίζοντας δέκα υποψήφιες για το βραβείο εταιρίες, μεταξύ των οποίων και μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες - αλυσίδες.

Η εταιρία, που πρόσφατα είχε περιληφθεί και στη λίστα των 10 πλέον καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων δίπλα σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες, όπως η Τρία Έψιλον, η Ιντρακόμ κ.λπ. (έρευνα Παντείου Πανεπιστημίου), διαχειρίζεται σήμερα ένα δίκτυο 11 καταστημάτων mastihashop σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα, όμως, με το δίκτυο αυτό ανέπτυξε μέσα στο 2007 και τα mastihashoptherapy, μία εξειδικευμένη σειρά από προϊόντα που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία. Από τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ξεκίνησε η συγκεκριμένη σειρά, έχει ήδη τοποθετηθεί μέσα από ιδιόκτητο δίκτυο διανομής σε περισσότερα από 900 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Η σειρά mastihashoptherapy περιλαμβάνει προϊόντα που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, όπως οδοντόκρεμα, μαστιχόνερο, η περίφημη σκόνη μαστίχας, ELMA plus τσίχλα, σαπούνια, μέλι κ.ά. Ήδη τα mastihashoptherapy κέρδισαν το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο ΕΒΓΕ για τη συσκευασία και την πρωτότυπη ιδέα.

Εξάλλου, με την ολοκλήρωση της βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή της Καλλιμασιάς Χίου από τον περασμένο Ιανουάριο, η εταιρία έχει μπει δυναμικά στον χώρο της παραγωγής εξειδικευμένων προϊόντων gourmet, αποσπώντας και πάλι βραβεία και διακρίσεις, όπως η γευστικότατη σοκολάτα με μαστίχα και μουστάρδα με μαστίχα.

Πρόσφατα δε η εταιρία λανσάρισε και τη νέα σειρά με τον διακριτικό τίτλο cultura mediterra, σειρά που αφορά σε προϊόντα της ευρύτερης μεσογειακής διατροφής και τα οποία δεν περιέχουν μαστίχα. Τα προϊόντα της σειράς αυτής έχουν αρχίσει να διατίθενται από τα καταστήματα της εταιρίας αλλά και από εξειδικευμένα σημεία πώλησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, και για τις δύο αυτές σειρές (mastihashoptherapy και cultura mediterra) έχουν υπογραφεί και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν σημαντικές συμφωνίες με μεγάλους ελληνικούς ομίλους για την προώθησή τους σε εξειδικευμένες αγορές και σε δίκτυα του εξωτερικού και της Ελλάδα,ς γεγονός που θα έχει σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της εταιρίας και στα μεγέθη της.

Και οι δύο νέες αυτές δραστηριότητες εντάσσονται στο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της εταιρίας που υλοποιείται εδώ και 2 χρόνια με επενδύσεις οι οποίες ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 6 εκατ. ευρώ. Η εταιρία, στην οποία μαζί με την ΕΜΧ συμμετέχουν η Attica Ventures (διαχειρίζεται venture capital fund στο οποίο μετέχουν η Τράπεζα Αττικής και το ΤΑΝΕΟ) και ο εφοπλιστικός όμιλος Τσάκου, αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να είναι η πρώτη που θα εισαχθεί στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας και τη ραγδαία ανάπτυξή της σε νέες αγορές και προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v