Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των συμβούλων

Διευκρινίσεις, με αφορμή αναφορά εφημερίδας στις αμοιβές συμβούλων της Επιχείρησης, διατύπωσε η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των συμβούλων
Διευκρινίσεις, με αφορμή αναφορά εφημερίδας στις αμοιβές συμβούλων της Επιχείρησης, διατύπωσε η ΔΕΗ. Ειδικότερα:

* Η ΔΕΗ, όπως κάθε επιχείρηση, στην προσπάθεια της διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, αναζητά κατάλληλους τρόπους και μεθόδους. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η παροχή προς την Επιχείρηση υπηρεσιών συμβούλων είτε από Οίκους Συμβούλων είτε από φυσικά πρόσωπα.

* Οι αμοιβές για τις υπηρεσίες αυτές καταχωρούνται με κάθε διαφάνεια στα λογιστικά βιβλία της Επιχείρησης, στο Λογαριασμό 61, με τίτλο ”Αμοιβές και Έξοδα Τρίτων”. Στο Λογαριασμό αυτό περιλαμβάνονται (σε διακριτή χρέωση) σαράντα δύο κατηγορίες δαπανών, όπως Αμοιβές και Έξοδα Δικηγόρων, Αμοιβές Μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΗ, Αμοιβές Συνεργείων Καθαρισμού, Αμοιβές Ορκωτών Ελεγκτών, Μελέτες από Τρίτους, Αμοιβές και Έξοδα Τρίτων ΟΑΠ κλπ.

* Για το εννεάμηνο του 2007, ο συγκεκριμένος λογαριασμός χρεώθηκε με € 3.373.000 και αφορά τη ”Διοίκηση” της Επιχείρησης έναντι προϋπολογισμού € 6.786.000 για την ίδια περίοδο. Οι αντίστοιχες δαπάνες για το εννεάμηνο του 2006 ανέρχονταν σε € 4.572.000.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι τα αναφερόμενα ότι στη ΔΕΗ ”έχουμε μόνο σε συμβούλους – φάντασμα 3.370.000 € σε μισθοδοσία”, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά, στην καλύτερη αποτελούν παραπληροφόρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v