Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Επένδυση στο ρουμανικό real estate

Η Trieris Real Estate, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Intertrade S.L. η οποία κατέχει το 50% οικοπεδικής έκτασης 343.000 τ.μ. στο ΒΔ. προάστιο του Βουκουρεστίου Crevedia, έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς: Επένδυση στο ρουμανικό real estate
Η Trieris Real Estate Management Limited, θυγατρική του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαχειρίζεται τα κεφάλαια της Trieris Real Estate Limited, ανακοινώνει ότι στις 28/11/2007 ολοκλήρωσε την εξαγορά της Intertrade S.L. (ρουμάνικου SPV) η οποία κατέχει το 50% οικοπεδικής έκτασης 343.000 τ.μ. στο ΒΔ. προάστιο του Βουκουρεστίου Crevedia, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα άμεσα σχέδια των νέων συνεπενδυτών προβλέπουν πολυτελή οικιστική ανάπτυξη με υποστηρικτικές εμπορικές χρήσεις, συνολικής δόμησης έως 183.000 τ.μ.

Οι προς ανάπτυξη κατοικίες (villas, semi-detached & maisonettes) απευθύνονται σε πελατειακό κοινό υψηλού εισοδήματος της πόλης του Βουκουρεστίου, καθώς και σε επενδυτές του εξωτερικού.

Η συνολική επένδυση, περιλαμβανομένης της αξίας γης και του κόστους κατασκευής, ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 3 ετών. Στο επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπονται προπωλήσεις κατοικιών για τη μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων αλλά και ύπαρξη δανεισμού έως 70% (LTV). Αυτά θα συντελέσουν σε μία προβλεπόμενη ετήσια απόδοση της τάξης του 32% (leveraged IRR).

Σχετικά με το Trieris Real Estate Fund

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στον τομέα διαχείρισης περιουσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε τον Ιανουάριο του 2006 στη δημιουργία διεθνούς επενδυτικής εταιρίας με την επωνυμία Trieris Real Estate Fund (Trieris), με κύριο αντικείμενο τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία υψηλών μισθωτικών αποδόσεων και την ανάπτυξη ακινήτων στις χώρες των Βαλκανίων.

Το μετοχικό κεφάλαιο της επενδυτικής εταιρίας προέρχεται κυρίως από επενδυτές πελάτες της τράπεζας. Τα προς επένδυση κεφάλαια διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Trieris Real Estate Management Limited.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v