Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διακρίσεις για το τμήμα Investor Relations

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Investor Relations έτους 2007, συμμετείχε στο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, ΜΜΕ και Τεχνολογίας της Morgan Stanley, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

ΟΤΕ: Διακρίσεις για το τμήμα Investor Relations
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Investor Relations (Επενδυτικών Σχέσεων) έτους 2007, συμμετείχε στο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, ΜΜΕ και Τεχνολογίας της Morgan Stanley (7th Annual TMT Conference), που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αυτού, του σημαντικότερου του κλάδου στον κόσμο, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό, που αποτελείται από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, τις προοπτικές τους.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΤΕ κ. Ιορδάνης Αιβάζης παρουσίασε την στρατηγική του Ομίλου στο γενικό κοινό, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της αντιπροσωπείας στελεχών του Ομίλου με περισσότερους από 75 επενδυτές συνολικά.

Ο ΟΤΕ κάθε χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος Investor Relations, συμμετέχει σε αριθμό επιλεγμένων συνεδρίων τηλεπικοινωνιών για επενδυτές στο εξωτερικό, πραγματοποιεί περιοδείες (roadshows) επενδυτών στα κύρια χρηματιστηριακά κέντρα του κόσμου, παρουσιάζει το Επιχειρηματικό Σχέδιο του στο Λονδίνο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί δεκάδες συναντήσεις με επενδυτές στα γραφεία του.

Σαν αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, στην πανευρωπαϊκή κατάταξη αξιολόγησης των εταιρειών και επαγγελματιών στον χώρο των επενδύσεων έτους 2007, που πραγματοποίησε το Thomson-Extel, ο ΟΤΕ φέτος σημείωσε σημαντικότατες επιτυχίες, αφού αξιολογήθηκε από τους επενδυτές σαν η 10η καλύτερη εταιρεία στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων, μέσα από ένα σύνολο 56 Ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Στην αντίστοιχη γενική κατάταξη των Ελληνικών εταιρειών, ο ΟΤΕ ψηφίστηκε ως η 2η καλύτερη εταιρεία μεταξύ όλων των εταιρειών όλων των κλάδων.

Ταυτόχρονα, ο Διευθυντής Investor Relations του ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Τζελέπης, κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, μεταξύ των 51 Investor Relations Professionals του τομέα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, σύμφωνα με τις ψήφους των επενδυτικών τραπεζών, και την πρώτη θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Investor Relations Professionals όλων των κλάδων δραστηριοποίησης.



Η ετήσια κατάταξη του Thomson-Extel, θεωρείται πανευρωπαϊκά η εγκυρότερη και πιο αδιάβλητη μέθοδος αξιολόγησης της απόδοσης στον τομέα του Investor Relations, αφού σε αυτήν ψηφίζουν 1.500 αναλυτές από 130 επενδυτικές τράπεζες και 5.000 αναλυτές από 1.450 θεσμικούς επενδυτές, η διαδικασία παρακολουθείται και επικυρώνεται από την ελεγκτική εταιρεία Deloitte, ενώ οι ψήφοι σταθμίζονται με βάση την σημαντικότητα και το μέγεθος της εταιρείας του κάθε ψηφίζοντος, εξασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v